Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mit jelent az pontosan, hogy...

Mit jelent az pontosan, hogy nagyon megdrágult Pesten a taxizás? Mennyire?

Figyelt kérdés
Lehet számítani 5 számjegyű végösszegre, ha belső kerületekből mennék (nagyon) külsőkbe? Sajnos pontos útvonaltervem még nincs, ezért nem tudom előre útdíjkalkulátorozni, de a nagyságrendekre vagyok kíváncsi. Ki milyen összegekért utazik mostanság?

2023. máj. 25. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Váci utcából XVII. kerületbe kalkuláltam egyet, 9-11 ezer forint közötti összeget dobott.
2023. máj. 25. 16:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Hmm, az már nem semmi. Örülnék ha valaki leírná mi volt a legnagyobb összeg, amin helyben meglepődött - csak így érdekességképpen :D

(Én sem mennék már taxival, ha nem lenne 4 embernyi csomagom kábé.. az ilyen speckó emberekből megélnek ezek, mint én?... pff)

2023. máj. 25. 16:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A IX. kerben a Haller utcánál dolgozom, sokszor van, hogy 22-ig tart a műszakom és ha látom, hogy túl is fogok csúszni akkor inkább hívok egy kocsit, mert a Kolosy térnél lakom és mire kimegyek, mire jön egy kettes, utána mire jön egy 9-es ami általában a pofám előtt megy el.

Szóval ezt a távot általában 10-15 perc alatt teszem meg, 4500-5000 forint között szokott lenni a végösszeg. Mivel ez nem is a kerület széle, simán el tudom képzelni, hogy a duplája legyen, főleg ha kifog az ember egy rakás piros lámpát.

2023. máj. 25. 16:19
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Külföldi turistákból, gazdsg bulizokból élnek, akik buszra nem szállnának fel és buliból hazamenet ittasan nincs más módjuk hazajutni. Ezen kívül néha beesik egy nagyobb társaság, aki összedobja a pénzt, vagy sok cucca van, költözik stb. Magam részéről nem ülnék taxiba, csak ha minden kötél szakad. Majdnem mindent megoldottam eddig tömegközlekedéssel, több húzós költözést is. Nyilván kényelmesebb lett volna taxival, de nem engedhettem meg magamnak akkoriban sem.
2023. máj. 25. 16:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
7,9 kilométert szoktam menni 5200-5600 körüli összegért. Belváros-Rákospalota.
2023. máj. 25. 17:05
 6/10 NTBS ***** válasza:
Felment az ára, mint mindennek.
2023. máj. 25. 18:03
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
A szabadáras idők óta nagyjából triplázódott. Nem vagyok a szabad piac legnagyobb rajongója, de az okádék kartellezéshez, meg az önkori sakkban tartásához képest még az is jobb. Kerülöm a taxizást, mint a leprát.
2023. máj. 25. 18:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Hatósági ár van, úgyhogy egész jól saccolható, hacsak nem visz városnéző körútra a taxis.

1100 Ft alapdíj + 440 Ft/km + 110 Ft/perc*

* 15 km/h sebesség alatt.

2023. máj. 25. 22:43
 9/10 Baranyai Máté András válasza:
A többi dologhoz képest egyáltalán nem drágult meg annyira. Így is normál munkaidőben veszteséges csinálni.
2023. jún. 4. 10:01
 10/10 Baranyai Máté András válasza:
2013-ban 450/280/70 volt, most 1100/440/110. Ez egy 8km-es útra, 4 perc piroslámpánál állással 2970ft volt 10 évvel ezelőtt, most 5060ft. 10 év alatt nem lett a duplája se. Nézd meg az élelmiszereket, autó/autóalkatresz árakat, vagy bármit, biztosan több mint a duplája a 10 évvel ezelőtti árának.
2023. jún. 4. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!