Miért mentek tönkre a régi jó dolgok?
Lajoskomáromban éltem sokáig. Szerintem ami itt megfigyelhető, az máshol is lehetett így.
Kis falu Dunántúlon. Közel a Balaton, szép környezet, van iskola, focipálya, sok pince meg nyaraló stb stb.
Vannak halastavak, erdő minden. Régen volt strand is.
Nyoma van, a medence még látszik, utoljára tele volt szeméttel. Egy tíz éve még az infrastruktúra ott volt, lerohadr öltözők meg wc épülete.
Régen két téglagyár is működött itt. Az egyikből már nem látszik semmi, erdő befedte. (enyingi út végén az első utcán be kell menni, és ott lesz bal oldalt a csatorna meg erdő, mielőtt elkanyarodik jobbra a templomokhoz az út. Az Enyingi út azon vége ez, ahol már 20 éve áll egy befejezetlen épület, csak a téglaalap látszik. Ahogy bemegyünk azon az utcán, és ahol az erdő megkezdődik, ott van egy épület, a másik oldalon aminek az oldalában már 20 éve ott rohad egy csomó tégla meg törmelék.
A másik gyár meg ahol a kémény van, az ott van úton a halastavak fele, ha jobbra van a halastó, akkor balra van egy földterülrt és bent az erdő szélén ott omladozik a kémény.
A halastó partján az egyik nagyobb fánál található egy asztal meg két pad meg ott szoktak lenni csónakok. Titokban régen ezekkel mindig kihajóztunk a tóra valakivel akivel ott kalandoztunk gyerekként fiatalon az erdőben.
Legutóbb amikor itt jártam, az egyik halastó már le volt eresztve vagy ki volt száradva, nem tudom.
Szóval miért van így lerohadva ez a falu? Van iskola, tehát vannak fiatalok. Van egy csomó pince stb amik tök jó nyaralóknak, van sportpálya. De miért rohadt le a strand? Miért nincs egy kocsma? Miért mentek tönkre ezek a téglagyárak? Miért nincs élet ilyen helyen, akár csak szezonálisan a nyáron?
Más, jó potenciállal rendelkező falvakban is ez a helyzet?
Egyik halastavat is meg lehetne fürdőnek simán csinálni. Nem értem, hogy miért lett ez.
Esetleg ha tudtok régi fotókat mutatni erről a településről, főleg akár a strandról, hogy milyen volt, azt megköszönném. Nagyon érdekelne, milyen lehetett fénykorában egy ilyen hely
Egyrészt ott a Balaton, ami elszívja a turistákat, másrészt egy halastó, meg egy kis falusi strand, azért nem vonzza őket túlzottan.
Egy össz-vissz 2100 fős falu, gondolom a strand nem termelt ki akkora bevételt, hogy fenn tudják tartani.
Megnéztem google térképen ezt a tavat. Ilyen minden harmadik faluban van.
Nem értem, hogy miért kéne idecsődülnie turisták ezreinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!