Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarországnak mik a turiszti...

Magyarországnak mik a turisztikai előnyei ?

Figyelt kérdés
Sok külföldi jön hozzánk. De mik az előnyök ami vonzóvá teszi az országot akár a régiós országokhoz képest vagy nagy nemzetközi tekintetben a többi felkapott úti célhoz, mint Bali, Kanári-Szigetek, Maldív, Zanzibár stb
2023. márc. 29. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Nem ezekkel a célpontokkal versenyzünk. Az előnye a budapesti bulinegyed ahol olcsók a drogok, az alkohol meg a prostituáltak. A nyugati fiatalok jönnek ide mert egy nyugati bulizós este árából kijön egy hosszúhétvége repjeggyel.
2023. márc. 29. 10:34
 2/14 anonim ***** válasza:
55%
Már nemsok, mivel egyre drágább minden, meg a kormány negatív megítélése is csak ront, Budapest a fő látványosság, vidéken még a Balaton ami felkapottabb.
2023. márc. 29. 13:00
 3/14 anonim ***** válasza:
51%

Ja sok kulfoldi hulladek, jon jol berugni mert itt olcso az alkohol es a lanyok is konnyen kaphatoak.

Minosegi turista ide nem jon mert itt nincs semmi.

2023. márc. 29. 14:46
 4/14 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem ilyen rossz a helyzet, bár mi nem lakunk messze /Szlovákia/, de gyakran megyunk Magyarországra kirándulni, ami hirtelen eszembe jut Magyarországrol: finom és nagy adag ételek, kiválo vendégszeretet /szlovákoknál pl. ez pocsék/, gyonyoru Budapest, balatoni hangulat, jo wellness szállodák.

Persze nem lehet osszehasonlítani az általad felsoroltakkal, az más kategoria.

2023. márc. 29. 15:51
 5/14 NTBS ***** válasza:
78%
Sok szép táj, épület. Kedves emberek.
2023. márc. 29. 18:15
 6/14 anonim ***** válasza:
14%
Kici occó Orbanistan ojróé.
2023. márc. 29. 20:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Budapest, relatíve olcsó vendéglátás, még olcsóbb alkohol, a határon túli magyarok számára van szentimentális értéke is az országnak. Ezen kívül relatíve unikálisak a törökfürdők.

Ami teljes tévhit az az, hogy a magyar vendégszeretet jó volna, tesssék megkérdezni egy turistát, hogy mi az egyetlen negatív élménye, majdnem mindig egy tahó pincér vagy kasszás lesz a válasz. A másik pedig az, hogy Budapesten kívül bárkit érdekelne bármi. Néhány kalandor elmerészkedik Egerig vagy a Balatonig és ennyi, de a környéken is vannak drámaibb tájak, szebb tavak, nagyobb hegyek, gigantikus fenyőerdők, délebbre tengerpartok, szóval elég nehéz világszámként eladni bármit a Duna környéki panorámán, a Parlamenten meg a Széchenyi fürdőn kívül.

2023. márc. 29. 22:13
 8/14 Kései Sirató ***** válasza:
86%

AZ összes nagyobb gyógyfürdő tele van külföldivel.

Hajdúszoboszlón van Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, tele van némettel, osztrákkal, szlovákkal, két hete voltam, láttam az autók rendszámait, még mielőtt elkezdenétek írni, hogy nem így van.

Korábban voltam Zalakaroson, Hévizen, ott is több volt a külföldi, mint a magyar vendég.

Meleg vízű tó se nagyon van a környéken egyébként. És szigetet más szigettel kellene összehasonlítanod, mert nem azok a turisták fognak hozzánk jönni, akik tengerpartra, szigetre mennének.

2023. márc. 30. 09:15
 9/14 anonim válasza:
80%

Szerintem az ilyen "egzotikus" dolgokhoz nincsen értelme hasonlítani. Csomó külföldi út abból áll, hogy egy szállodában vagy és szervezett körutakon megmutatnak 1-2 dolgot, betonfallal elszeparálva az ott élőktől.

Ezzel szemben ilyen Magyarországon nincsen, szabadon jöhetsz, mehetsz a városban, országban.

2023. márc. 31. 01:37
 10/14 anonim válasza:
100%

Amúgy szerintem erősen demagóg ez a "csak inni jönnek ide" dolog.

Én akármikor járok Budapest nagyobb múzeumaiban, ott nagyrészt külföldiek vannak. Olyan fiatalokat láttam, akik lehet egyik este még buliztak itt, másik nap meg elmentek és a Budai várban megnézték a kiállításokat.

Ehhez képest magyar ember ugyanúgy berúg este aztán másnap nem megy múzeumba...

Aztán hogy ki meddig merészkedik. Valljuk be, fordított esetben mi sem a 10 ezres neve nincs településeket fogjuk felkeresni, ha utazni megyünk, hanem első körben a nagyobb városokat, látványosságokat.

Vagy magyarok is külföldre járnak síelni vagy magashegyi túrákra, mert nyilván más egy Alpok vagy egy Tátra mint egy Mátra.

2023. márc. 31. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!