Mit lehet tenni autópályán amikor homokvihar van?
Szerintem ez pont az a helyzet, ahol csak kockázatcsökkentésre tudsz játszani, teljesen elfogadható szintre nem tudod a kockázatokat csökkenteni.
Határozott, de nem vészfékezésszerű lassítás, vészvillogó, ködzárófény. Ha nem tudod, hol a kapcsolója ezeknek, hagyd a fenébe, inkább az előtted lévő teret figyeld. Ha marad rá időd, figyeld a bal tükrödet néha, mert így fogod tudni, hogy van-e arra menekülési lehetőséged.
Az már nehezebb ügy, hogy egy kezdődő tömegbalesetben hol vagy védettebb: nyilván a pályán kívül jók az esélyeid, de odáig el is kell jutni úgy, hogy ne akkor durrantson bele a sorba valaki, amikor épp rohansz a pálya széle felé. Szóval én lehet, hogy legalább néhány másodpercet várnék, bár ha kamion jön, akkor sem az autóban ülve, sem azon kívül a pálya széle felé sietve nincsenek jó oddsok.
Ilyen "homokviharban" semmit nem látsz. Jóval rosszabb, mint belemenni egy ködfoltba. Csak az segít, ha idejébben észleled. Tehát nem csak az orrod elé kell figyelni.
Idejében leállsz a leálló sávban és megvárod, amíg elmúlik.
Ők most azt mondják, ők nem zárhatják le a pályát. De fölemelhették volna a telefont, hogy jelezzék az illetékes autópályarendőrségnek a kockázatot, akik viszont jog szerint intézkedhettek volna, amire egyébként már volt példa.
Elkezdődött a felelősség tologatása.
Tudom, hogy nincs az életben 100%-os biztonság, vannak olyan helyzetek amiket rád mér a sors, előtted égő roncsok, mögötted 90-el jön egy kamion, jobbra-balra korlát, se idő, se hely, se képességek, de állítólag órákkal előtte volt már ott baleset a szél és homokviharban, lehetett volna a biztonság kedvéért forgalomlassítást megkísérelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!