Egyetértetek vele, hogy külföldi turistáknak Magyarországot és Budapestet nem kéne mutogatni?
Bp-t csak azért emeltem ki mert oda megy a külföldi turisták min. 90%-a. És mit lát aki idejön, mi az első benyomás a magyarokról? Egy lepukkant , koszos, sőt sokszor veszélyes várost tele kéregetőkkel, bandákkal, hajléktalanokkal, részegekkel és ezek tetszőleges kombinációja. Mint egy nyomornegyed.
Rögtön meglesz a vélemény az országról.
Igen tudom, vidék sem jobb, sőt még rosszabb, de oda eleve nem sok turista megy.
Nem értek egyet vele. Nápolyba se menj, Londonba se menj. És még jósok helyre.
Kétféle turista van. Az egyik, aki a néznivalóért jön, tudja mit érdemes, ismeri az értékét, sőt, tudja, miféle vezetői vannak az országnak. Nem örül a kosznak és igénytelenségnek, de ezt tudta előre. Itt csak vizuálisan is szembesül vele. Ez a turista tiszteli a vendéglátót és örül, ha segítik. A másik semmit sem tud arról, ahová megy, elvárja hogy ő legen a központ, lesajnálja a vendéglátóját, finnyás és észre sem veszi, ő a kosz a palettán. De nála nem számít úgysem, mit lát, csak azt fogja mesélni, jártam itt és ott. Ennek a nyócker és a Szépművészeti Múzeum ugyanaz. Egyikről se tud semmit (és nem is akar tudni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!