Tényleg annyi turista jár a balatonra?
Mindenhol ezt olvasni/hallani, hogy azért olyan drága a balaton, mert a németeknek szabják az árakat.
Én valahogy nem tudom elhinni, 70es években oké, hogy ide jöttek az ndk-s németek, de manapság, őszintén minek?
Az átlag német, ha nyaralni akar akkor minimum horvátország, de inkább egzotikusabb úticélokat választanak.
Ti hogy látjátok ezt?
Nem nevezném turistáknak azokat akik nyaranta a Balatonra járnak.
Több évtizedig laktam a Balaton partjánál.
Amikor még elfogadható árak voltak magyar szemmel is, akkor valóban sok volt a külföldi turista, mert nekik marha olcsó volt minden. Azután pofátlanul és mértéktelenül elkezdett minden megdrágulni. Ráadásul kezdett kicserélődni a jó nép és ellepték a partot a viselkedni nem tudó újgazdagok és az őket utánozni próbáló vidéki sutyerákok tömegei, akik a Balatont is csak budinak használják.
Nyílt titok, hogy jelen van a bűnözés a kábítószer stb...
Így a normális és igényes magyarok és külföldiek inkább választanak egy-egy tengerparti nyaralást, amit hasonló összegből szintén ki lehet hozni.
A drága hotelekben bőven vannak külföldiek is, vegyesen szlovákok, osztrákok, németek, és akad 1-2 egyéb is pl. láttam egy francia rendszámú kocsit is a hotelünk udvarán Balatonfüreden.
A korábbi években még oroszok is jöttek hébe-hóba. Persze lehet, hogy ők Hévizen tölöttek több napot és csak 1-2 napig maradtak a Balatonnál, nem tudom.
Az északi part minden nyáron tele van gazdagokkal, hazai színészek, politikusok, más ismert emberek megtöltik Balatonfüred és Tihany utcáit.
3.
Igen, a déli parton vagy 20-25 évig.
Az északin, Tihanyban és Balatonfüreden koncentrálodnak a gazdag, pénzes vendégek.
A délin valóban max Siófokon van 1-2 luxus szálloda, de nem jellemző, hogy ott lenne a sok külföldi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!