Melyik a "legjobb" vidéki nagyváros napjainkban?
#11 Nekem a vidék rengeteg mindennel azonos. Kertes házakkal, faragott kerítésű tornácos parasztházaktól a Kádár-kockákig, egyiktől sincsenek messze a zöldellő rétek, földek, a természet. Idős nénikkel, bácsikkal, süteményt sütő nagymamákkal, néha pletykás banyákkal, keményen dolgozó parasztemberekkel, falusi turizmussal, harangozó templomtoronnyal, lassan pöfögő vonatokkal a falu határában. Szóval pozitív és negatív dolgokkal egyaránt.
Amivel nem: panelház, villamos, egyetem, gyár, pláza, éjjel-nappali, csövesek, lakóparkok, forgalmi dugók, Intercity, lakógyűlés, meg hogy fél órán belül kiér bármi a pizzától a vízvezetékszerelőig. Pozitív és negatív dolgok egyaránt, de nagyban eltér az előző csoporttól.
Az a vicces, hogy ti egyértelműnek veszitek, hogy egy Békés megyeinek is képben kell lennie a különböző városrészeitekkel, de ti annyit nem tesztek meg, hogy nem veszitek egy kalap alá az egész országot Debrecentől Iborfiáig (azt hiszem, az most a legkisebb település).
"Nekem a vidék rengeteg mindennel azonos. Kertes házakkal, faragott kerítésű tornácos parasztházaktól a Kádár-kockákig, egyiktől sincsenek messze a zöldellő rétek, földek, a természet. Idős nénikkel, bácsikkal, süteményt sütő nagymamákkal, néha pletykás banyákkal, keményen dolgozó parasztemberekkel, falusi turizmussal, harangozó templomtoronnyal, lassan pöfögő vonatokkal a falu határában. Szóval pozitív és negatív dolgokkal egyaránt."
Számomra ez a faluval azonos nem pedig a vidékkel, de az a vicc, hogy elég sokan megfogták a lényeget a kérdésben.
hát én debreceniként nem értem miért választotta bárki is ezt a várost a lehetőségek közül :D
ahogy a szavazás is mutatja, Szegednél nem igazán van jobb város az országban, remélhetőleg egyszer lesz lehetőségem oda költözni 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!