Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mit gondoltok a jelenlegi...

Mit gondoltok a jelenlegi helyzetben rosszul döntöttünk ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdésem fő pontja a haza költözés . Sajnos ami most az életünkbe van nagyba megváltoztatta az elmult pár évi terveinket . Röviden pár mondatba összefoglalom a helyzetünket . 26 éves vagyok a feleségem 25 . Vásároltunk egy házat tiszaujváros mellet (ami azért fontos , hogy helyi kép is legyen ) szabolcs megyébe , mivel ott él a családunk nagyobb része , 80% felujitottunk egy kertes házat rengeteg pénzt ráköltöttünk de valoszinüleg jol kitudnánk szálni belőle , a probléma ott kezdődik , hogy az ottani munka lehetőség nem nagyon biztosit megfelelő jövedelmet egy család eltartására ugy gondolom ( áláshirdetések folyamatos figyeléséből látva ) de ez kérdőjel . 6 éve lassan hogy ausztriába élünk jól fizető biztos munkahelyünk van a fő célunk egy othon vásárlása volt amit el is értünk de jövőre kisbabát szeretnénk és itt kezdődnek a gondok . Nem tudunk dönteni , hogy 3 év mulva haza mennyünk vagy maradjunk esetleg máshova költözzünk . Sajnos a maximalizmusom kicsit beteges és tulságosan előre tervezek , folyamat a bukkano pontokat nézem a jo es rossz oldalakat de elakadtam . Ha ossze jön a második baba is ekel költöznünk a jelenlegi albérletböl és egy nagyobba kell mennünk . Ami azt jelentené szinte semmit nem tudnánk félre tenni . Az othoni helyzetet ti is ismeritek . Van köztetek esetleg aki hasonló helyzetbe van / volt ? Esetleg van valami meglátasotok? Nehéz de sajnos döntetnünk kell hamarosan , vágyunk haza de az anyagi része aggaszt , nem szeretnénk , hogy olyan körülmények között éljen mint mi anno :) az ottani fizetések 200-250 netto ahogy elnézem jobb esetbe . Szép napot elnézést ha van egy pár helyesírási hiba remélem értitek :)

#hazaköltözés #Magyarországi élet
2022. okt. 24. 01:29
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Egy két gyerekes családnak szerinted hol elég 70 nm ? Readásul 3 mat tervezünk . Köszönöm itt befejezem ezt az egészet. . A hazaköltözésről volt szó erre azon veszekedtek és az igazatokat probáljátok közölni amiről nem sok fogalmatok van , ausztriába a külön nemü gyerekeknek külön szoba kell és elegendő m2 nem lakhatsz 4-5 ember 70 m2 en :) köszönöm a válaszolat de rossz irányba megy , neked meg utolsó itt lakunk a stihl gyárba dolgozok langkampfen be kufstein mellet . Ezért volt szó ezekről a községekről . Itt ennyi egy ház vagy egy lakás . Akár mit probálsz megmagyarázni :)
2022. okt. 24. 12:54
 32/42 A kérdező kommentje:
27. Igazad van sajnos nem lehet hasonlitani egy itteni ingatlant egy ottanihoz nézd meg légyszives milyen házakat és mennyiért lehet venni ne egyet ragadj ki 10/8 700korül lessz a kertes házakbol ha nem akkor messze van a munkahelyektől
2022. okt. 24. 13:08
 33/42 anonim ***** válasza:
79%
Csak két példát vettem ki. Téma részemről lezarva, egyertelmuen kamuzol. Szia.
2022. okt. 24. 13:31
 34/42 NTBS ***** válasza:
62%
Ha hazavágytok gyertek haza. Nem mindenki tud külföldön megragadni.
2022. okt. 24. 15:49
 35/42 anonim ***** válasza:
80%

Szóval a kérdező válaszai alapján a tiszújvárosi ház legalább 250nm-es (mert ugye ekkorát nem akar venni Tirolban 700K-ért), és legalább 4 szobás. Három a három gyereknek, és egy a szülőknek. Plusz ugye a nappali, meg az étkező, meg a játszószoba, mert ők öten ugyebár nem élhetnek 70nm-en.

Tuti hogy troll a kérdező, már a kérdése is múltidőben lett kiirva, tehát tulajdonképpen a kérdés nem kérdés, hanem trollkodás.

Én befejeztem innentől kezdve.

2022. okt. 25. 01:30
 36/42 A kérdező kommentje:
A tegnapi nap folyaman kuldtem egy kepet annak a sracnak vagy nőnek aki ketelkedett , sajnos ha a rosszindulaton kivul lenne barmi joindulat benned es tudnal egy ertelmes mondatot hozza fuzni , akkor nagyobb ertelme lenne . Ajanlom figyelmedbe a willhaben.at oldalt , bealitod haus kaufen / whonung kaufen es ajanlom fogyelmedbe ha kepes voltal a maradek agysejteddel mondatot ertemezni tirolba elunk , itt van a munkahelyunk es a jelenlegi eletunk 5 eve szova bealitod tirol bundesland :tirol es azon belul kufstein region . Voala . A hazak 800.000.-1.700.000 € kozott mozognak a lakasok meg 350-800 .000€ inkabb a vegehez kozelit de ha meg ez se elegendo egy kis matematikat ajanlok figyelmedbe amihez adok egy kis informaciot , nincs jelenleg ennyi penzunk es az onerohoz is 20% kell ami nem nehez kidzamolni ha felveszel egy lakashitelt pld 500.000 € konnyu kiszamolni kamat nelkul a torlesztojet :) azert irtam multidobe mivel mar meg vettuk es rakoltottunk kozel 15 milio ft az elmult 2.5 evben a hazra de ugyan ennyiert ki is szalhatnank belole . A kerdesnek a fo celja a jelenlegi helyzet es a helyes dontes lenne . De igen egy 70 m2 haz kicsi 4-5 embernek es kit kistestu kutyanak barmi meglepo austriaba torveny irja elo hogy milyen korulmenyek kozott kel elni a gyereknek . Jelenleg egy 2,5 szobas kis lakasba elunk (55m2) ami egy gyereknek eleg de a masodiknak mar kicsi lessz es ezert fizetunk barati aron 850€ ezenfelul van kocsi biztositas vilany betrieb kostet es egyeb fizetni valok , azert azt leszogeznem beteges , hogy kitalalok egy tortenetet es feteszem ide inkabb szanalmas . A willhaben segitsegevel megnezheted , hogy kufstein kornyeken kennyibe kerul egy 2 -4 szobas lakas :) meglepodnel . Nem egy burgerland vagy Steiermark tartomany ahol 300-600 € innentol enis befejezem ezt az egeszet mert elment az egesz egy olyan iranyba ami mar tobb mint gaz de ha nem hiszel kedves utolso kerdezo egy Meldezettel -t es egy bér papirt kuldok neked szivesen ami igazolna a beteges kepzeletedet .
2022. okt. 25. 13:45
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Sohasem mennék haza, ha mégis rászorulnék, azon lennék, hogy mielőbb elhúzhassak otthonról.

9es, nincs megfelelő végzettségem, mégis megkeresek 3400 chf-ot (takarítás).

Az albérlet + rezsi meg 1400.

Otthon kaptam 250 ezret, amiből 160 volt csak az albérlet + rezsi. Akkor miről beszélünk?

Itt marad 2000 chf-om, ami bőven elég egy hónapra, otthon meg maradt 90 ezrem.

2022. okt. 27. 15:48
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
36-os, miért fűzzünk hozzá bármit a kamudhoz? :D
2022. okt. 27. 15:49
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, enged el ezeket az embereket a francba. Az elején sokan leírták érvekkel, hozy szerintük miért nem jó dolog hazaköltözni, aztán megjöttek a nagymagyarok és a sajátos meggyőzési módjaikkal megpróbáltak rávenni, hogy gyertek haza, mert kint biztos rosszabb... Mindenesetre ezt nektek kell eldönteni. Én leírtam a vélemény, hogy miért érdemes kintmaradni, az otthoni élet előnyeinek ellenére is, innen már te döntesz. A nagymagyarokkal folytatod "vitád" pedig sem neked, sem nekik nem szolgál semmilyen pozitív jellegű kimenettel.
2022. okt. 27. 16:21
 40/42 A kérdező kommentje:
Igen igaz ! Nehéz az a helyzet :/ a feleségem a gyerekek miatt maradna itt . Van egy évünk eldönteni addig még sok minden történik . Köszönöm a sok választ ! :)
2022. nov. 6. 22:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!