Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Más is van vele úgy, hogy...

Más is van vele úgy, hogy azért nem megy a Velencei-tóra strandolni, mert azzal az erővel már inkább elmegy a Balatonig?

Figyelt kérdés
Nyilván nem azokra értem, aki ott lakik a Velencei-tó mellett, vagy ott van nyaralója, hanem akinek már oda is utaznia kéne.

2022. aug. 27. 19:52
A kérdező szavazást indított:
Igen, annyi erővel én is elmegyek akkor már a Balatonig.
Nem, nekem a Velencei-tó (is) teljesen megfelel.
13 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Ponteszarom mindkettot.
2022. aug. 27. 21:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár strandolni nem nagyon járok, de én is inkább mennék le a Balatonra, mert az nagyobb kicsit jobban "tenger" hatását kelti.
2022. aug. 28. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a Velencei-tavat jobban szeretem, mint a Balatont. Oké, a Balcsin már rég is voltam, de engem pl eléggé idegesít, hogy

-Egy sínpár vezet valamelyik parton végig. Következésképpen nonstop késnek a vonatok, hsizen a torlódás azonnali problémákat szül. Még sosem jártam a Balatonon úgy, hogy ne késett volna alsóhangon fél órát a vonat.

-A Velence-itóra Budapestről kb 40 perc ovnatozással el lehet jutni. Ez bőven elég. Én régen ingáztam, akkor 30 perc volt a menetidő, lehet ezért, de én 40-45 perc vonatozás után kezdek eléggé unatkozni, nyűgös lenni. "ottvagyunkmár" szindróma:D A Balatonhoz viszont még egyszer ennyit rá kell számolni, már ha nem késik a vonat.

-A Balaton bőven drágább. Nem csak az, hogy a leutazás ugye drágább a távolság miatt, de egy nyomorult lángosért is annyit kell fizetni, amiért máshol már egy tisztességes egytálételt kapsz, vagy akár egy egyeszerűbb menüs két fogást.... Értem én, hogy a turistáktól lehet pénzt nyúlni, nameg munkaerőhiány van, de lassan számomra inkább az a kérdés, hogy ha már van annyi időm és pénzem, hogy a Balatonra menjek, miért nem horvátországba megyek?:D

2022. aug. 29. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kőszegről, Zalaegerszegről stb. a Balcsi jóval közelebb van.
2022. aug. 30. 04:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Néhány éve még odáig voltam a Velencei tóért. Találtam olyan strandot ami nem volt tele kutyákkal, kisgyerekekkel, csendes volt, de lehetett úszni mert két méter mély volt a víz. Tavaly lementem és azzal szembesültem, hogy már csak kb 120 cm-re apadt, büdös, zöld alga úszik a tetején. Szóval autó nélkül és többlet költséggel, de inkább messzebbre utazok ahol még mindig van olyan partszakasz, hogy a lábamat nem verem be a tó aljába úszás közben.
2022. aug. 30. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Amúgy ha nagyon strandolásra vágyom, akkor én kimegyek Kisoroszi-szigetcsúcsra. Hangulatos kemping. Ki lehet fogni csendes időszakot mikor alig vannak, meg van amikor igazi szabadstrand hangulat lesz.
2022. aug. 30. 17:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem, Budapestről a Velencei-tó és az esztergom-kertvárosi Palatinus éri meg.

35/F

ápr. 8. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!