A balatoni strandok közül melyek lettek fizetősek a kormányváltás óta?
Figyelt kérdés
Ismerőseimmel kisebb vita keretében előkerült ez a manapság oly kínos téma. Azzal érveltem, hogy gyerekkoromban (2000-es évek) is az északi parton néhány kivételtől eltekintve fizetős standok voltak, míg a délin többségében szabadstrandok. Ezért éreztem kicsit furának az ellenzék repülőgéppel húzott szabad standos molinóját. Ez manapság mennyiben változott?2022. aug. 15. 12:02
1/3 anonim válasza:
Itt valami félreértés lesz. Nem a fizetőssé váló szabadstrandokkal van a gond, hanem az egyre inkább magánhasználatra leválasztott partszakaszok szaporodásával, ami szembemegy a közérdekkel. Gondolom nem csak én érzem tök igazságtalannak, hogy ingatlanok ezrei rendelkeznek magánhasználatú part szakasszal, ahol az év 95 százalékában senki sem élvezheti a vízpart nyugalmát, miközben a strandok többségén brutális a tömegnyomor és békés horgászhelyből sincs sok, ráadásul e magántulajdonosok sokszor ellenőrizhetetlenül irtják a nádat , kotortatják a medret vagy épp illegálisan töltik fel a medret. Ezt kellene visszaszorítani, csak ugye a hazai tőkés osztály szelektív építgetése során valahogy elő-előkerül az igény magánhasználatú partszakaszok iránt …
2/3 anonim válasza:
Az egyes válaszadóval bár majdnem mindenben egyetértek, de sajnos azt kell mondjam, igen, a fizetős strandokkal naaaagy probléma van. A vízpart mindne civilizált országban ingyen van. Valahogy a magyarok ezt nem értik meg.
A kérdezőnek sajnos nem tudok segíteni. Mentségemre szolgáljon, hogy egy heti strandbelépő árán inkább repülőjegyet szoktam venni a tengerhez. Innentől nem érdekel a balaton.
3/3 anonim válasza:
2-es Balatonföldvár, Zamárdi ingyenes.
Külföldön sem minden tó ingyenes. Szovátán pl. a Medve-tó fizetős, mert ki van építve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!