Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Milyen Esztergom belvárosa?

Milyen Esztergom belvárosa?

Figyelt kérdés

Van olyan belvárosa, ami le van zárva az autók elől és sétálóutcákkal van tele? Esetleg szűk sikátorok, árkádok-árjárók, macskaköves részek? Mennyire meredek, szintes?

Arra is kíváncsi lennék hogy pontosan hol található az, amit belvárosnak neveznek, mert térkép alapján nem tűnik olyan egyértelműnek mint mondjuk Győrben. Nyilván a bazilika környékét néztem, de nem tudom mekkora kiterjedésű

Minden infót szívesen fogadok:) főleg személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, milyen a hangulata, mennyire bonyolult a belváros felépítése

bocsi a sok kérdésért, sosem voltam még Esztergomban

2022. aug. 14. 22:52
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nincs ilyen, egyetlen tér van, a Széchenyi tér és annyi. A város nem nagy szám, csak a bazilika.
2022. aug. 14. 23:14
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Picike. Bővebben értve az oroszlánszobortól az Árok utcáig, szűkebben csak a Bazilika-Rákóczi tér környéke az.

Én se vagyok helyi, de nekem ilyennek tűnt jópár látogatás után. Mondjuk szerintem ez térképen is látszik.

2022. aug. 14. 23:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szólók jól írják. Nem nagy szám, de a Széchenyi tér az szép része a városnak, meg a Bazilika és környéke esetleg a dunapart a Mária Valéria híd környékén és ennyi. A többi nem nagy eresztés. Én sem vagyok oda valósi csak ott születtem, meg odajártam iskolába meg pár hónapig dolgoztam a Bazilika közelében és ennyi. Igaz havonta keresztül megyek a városon autóval, de nem nagy dolog. Vannak szép és ronda részei. Bazilika szép része meg a vár, bár a Bazilika felújítási munkák miatt eléggé ront a látványon de ez ilyen most. Ha szép részek érdekelnek akkor a Bazilika és a Duna közti részeken javaslok egy sétát, igaz autós forgalom van nagyon nagy részt arra de a Dunaparton azért el lehet tölteni egy kellemes sétát ettől függetlenül.

A piac utca hivatalos nevén Simor János utca az aminek egy része sétáló utca, egy része fel lett újítva nem rég az nem lett rossz, másik része elég elhanyagolt, de ott van a piac ugye ami azért régen sokkal nagyobb volt meg jobb is én szerintem. Ott el lehet sétálgatni bár a sok elhanyagolt épület meg a közelében lévő régi buszpályaudvar ami már azóta megszünt létezni az kegyetlen ronda környék mondjuk nagyon régóta az is volt. Ott túl sok csodára ne számíts.

2022. aug. 15. 01:14
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

Van egy kb. 200 méter hosszú sétálóutca, ott van egy-két átlagos kávézó és cukrászda. Meg van a Duna mellett sétány. Ha arra jársz, és a Bazilikán kívül még van időd, akkor akár körül lehet nézni, de nem egy felejthetetlen dolog. Túloldalt Párkányban is lehet egy kört sétálni. Párkány egy szocializmusban kiépület város, így Esztergom szebb nála, de legalább a Duna-parton átlátsz onnan a Bazilikára, így szép a panoráma.

Szóval a Bazilika miatt azt mondom, hogy nagyon is érdemes meglátogatni Esztergomot, de egy nap (vagy egy délután) bőven elég.

2022. aug. 15. 09:41
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Bazilikától érdemes átsétálni a Szent Tamás-kápolnához, szép a kilátás onnan a városra és a bazilájkra.
2022. aug. 15. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A Kis-Duna sétány a belvároshoz elég közel van még, bár most az aszály miatt eléggé lehangolóan néz ki. Még az Erzsébet Park van a bazilikához közel a Dunaparton, ha valami zöld területre vagynál. A Szent Tamás kápolnát én is ajánlom a kilátás miatt, lépcsők vezetnek fel oda, így ha nincs kondiban az ember, akkor könnyen kifullad az ember, de nincs azért vészesen magasan.

Azért írtam le ezeket még a többi mellé, mert a Széchenyi tér összességében nem nagy szám, 10 perc alatt bejárod. Ha megeszel egy fagyit, vagy leülsz kávézni, akkor is maximum egy órát vagy ott.

2022. aug. 15. 12:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Igazából nem a látványosságok érdekelnek, hanem a város felépítése, mennyire vannak kanyargós, zegzugos utcái, átjárót, lépcsők. De nagyjából erre is választ kaptam, köszönöm.
2022. aug. 15. 13:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon zegzugos része nem sok, de a Macskalépcsőnek nevezett rész (a várból vezet le), az klassz.
2022. aug. 15. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!