Kőszeg látnivalók?
Egyfajta lovas katonáról elnevezett éttermet kerüljétek el szerintem.
Doborján sincs messze, Liszt szülőháza, vagy Güssing (Németújvár) fellegvára.
3.! Szabad idéznem a kérdezőtől?
„…helyileg vagy a környéken?”
Doborján 25-30 km, fél óra autózás, Güssing 50 km.
Csak ötlet volt, a környékre, az első válaszban is kapott már tippeket, gondoltam kibővítem.
Cáki pincesor, Velem (benne Novákfalva), Szent Vid kápolna, Stájer házak, osztrák oldalon Léka vára, Rohonc…
Köszönöm!
Azért is írtam, hogy kocsival megyünk, mert rugalmasak leszünk. Lehet Sopronba is átugrunk egyik nap.
Az Országos Műemléki Napok kőszegi programjának része a "Fenntartható örökség"séta.Persze ezek a valóságos "tapintható" történelmi emlékek nemcsak a Műemléki Napok alkalmával, hanem bármikor megtekinthetők.
A"Fenntartható örökség"tematikájú séta Kőszegen a történelmi Belváros műemléki kutatások által feltárt - ma már nagyrészt a föld alatt lévő nevezetes ,és - a Város történelmét tekintve - fontos pontokon vezeti végig a látogatót a Főtéri "Kelta kúttól" a "Városárok " északi hídjáig.
A Rajnis u.12.épület e tekintetben egyedülálló, hisz a történelmi séta kilenc nevezetes helye közül kettő ehhez az épülethez köthető.
Mi több,a mai épület alapja ezeken az építményeken(pontosabban:a Várba vezető Várhídon,illetve az Ausztriai Kapun)nyugszik.Ezek az építmények a ház pincéjében ma is láthatóak.
Érdemes megnézni a többi történelmi emlékkel együtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!