Mi az a kis emlékmű a III. kerületben, az Erdőalja út erdei szakaszán (szóval nem a házak között, hanem följebb, a Virágosnyereg úttól 40-50 méterre)? Semmi nincs ráírva.
A Street View-ban viszont látható, ha ezt beírjátok a Maps keresőjébe:
HX9V+3HP Budapest
Katonasírnak azért ez túl gondosan van megcsinálva, szerintem.
Virág+mécses nem csak sírokon, hanem pl. tragédiák helyszínén is szokott lenni. Lehet, történt ott egy gyilkosság? Erdőkben előfordul...
Kicsit túl sok krimit nézel.
Egy sírhely és kész, fogadd el.
szerintem is "privát" emlékhely.
Valaki a szeretett ismerősének/hozzátartozójának készítette.
Nem tudom, de lehet, hogy köze lehet ehhez: [link]
Ez viszonylag közel történt pár utcával feljebb. De olvastam, hogy több ház is leégett már a Csúcshegyen, szóval lehet valaki annak az emlékére állította. De az is lehet, hogy tényleg katonasír.
Az Erdőalja közelében ez található, de 150 méterre a Kocsiss Sándortól.
Köszi az eddigi válaszokat!
4-es: én elfogadom, ha kell, egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz, hogy nem katonasír. :D Te viszont azt fogadd el, hogy nem csak a krimikben van olyan, hogy egy tragédia (adott esetben egy gyilkosság) helyszínén emlékművet emelnek. Egy kis szakirodalom: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!