MÁV menetrend mit mutat?
Szóval itt ez a kép a menetrendről:
Azt mutatja, hogy Szeged pályaudvarról 5 percet kell utaznom Szegedre, majd át kell szállnom, és úgy folytatni az utam. Tudtommal viszont csak egy pályaudvar van Szegeden, így nem értem hogy mi ez az átszállósdi, és miért kéne nekem Szegedről Szegedre utaznom. Valaki tudna segíteni, hogy ez mit jelent?
A 'Szeged vasútállomás' a tramtrain megálló neve.
A Szeged meg a MÁV pályaudvar neve.
Te a Szeged vasútállomást ütötted be indulási helynek, ezért onnan tervezte az utat a rendszer. Onnan be kell sétálni az vasútállomásra (nem a traim train állomására aminek Szeged vasútállomás a neve, hanem a vasútállomásra aminek Szeged a neve érted? :DD), és ott felszállni az IC-re.
Szerintem nem gondoltak erre annó hogy ilyen katyvasz lesz ebből. Talán még a vasutasok is belekeverednek néha. A legjobb lenne ha Szeged vasútállomás tramtrain megállóból nem engedne tervezni így útvonalat a rendszer.
Örülj neki, hogy nem úgy tervezte le, hogy tramtrainnel elmész Hódmezővásárhelyre, onnan Békéscsabára és onnan Budapestre! :D
"Tudtommal viszont csak egy pályaudvar van Szegeden"
Szeged-Rókus és Újszeged az hol van? A Holdon?
Na gondoltam valamelyik nagyokos ebbe fog belekötni :DDDD
Újszeged inkább fejállomás mint vasútállomás!
De a Szeged vasútállomás meg nem pályaudvar, mert ott a tramtrain áll meg.
Ajánlom figelmedbe kedves 5-ös az alábbi kérdést és a rá adott válaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
A Tisza pályaudvarról is van véleményed te kis vasutas doktorandusz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!