Milyen Pécsett lakni?
Szinte összes magyar várost beutaztuk a párommal, és idén (elég későn) Pécsre esett a választásunk. Az összes közül Pécs tetszett ez idáig a legjobban nekünk. Hihetetlen atmoszférája van a városnak - olyan, mintha nem is Magyarországon lenne. Teljesen megbabonázott minket a belváros és a Mecsek, igazi ékszerdoboz.
Mi csak pár napot voltunk, de hogyan éli meg ezt egy Pécsi? Mennyire élhető a város, infrastrukturális, kulturális, stb. szempontból? Mit kedveltek és mit nem a városotokban?
Volt pécsi vagyok. Turistaként még jó élmény, lakosként már nem annyira. A Mecsek és a belváros valóban érdekes de ennyi. Munkalehetőség valóban alig van, a keleti városrészekbe (pl. Meszes) pedig a bűnözés miatt soha nem költöznék.
A város mediterránnak próbálja hazudni magát pedig a mediterránhoz egy számottevő strand is tartozna ami ott nincs (üzleti érdekek miatt - a harkányi fürdőnek nem engednek konkurenciát), így nyaranta az elviselhetetlen forróságban a város egy nagy betonkemencévé változik, ezt az "imidzset" csak megerősíti a csupa beton főtér.
A városvezetés pedig menthetetlen, minden polgármesterre jut egy korrupciós és/vagy közbeszerzési botrány.
Szomorú ezt olvasni, pedig ahogy írtárok is, remek adottságai vannak a városnak. A vendéglátó egységek a belvárosban pl. egytől egyig kiválóak voltak. Hallottam, hogy nemrég volt egy nagy váltás a városvezetésben - érzékeltek ebből valami pozitív változást?
Egyébként az ingatlan árak elég borsosak, ahogy néztem (belváros és környéke már 5-600e/nm), ezek szerint az egyetemek miatt valamennyire van piac?
Éltem Pecsen.
Ha szereted a hugyssagu szaros utcakat, a hajlektalanokat, a ciganyokat, ha szereted hogy elotted vizelnek. Ha szereted a nulla kozbiztonsagot akkor jo. Minden mas esetben rossz. Az Uranvaros meg nem olyan rossz, de a piac Arkad kornyeke borzaszto.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!