Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Milyen Pécsett lakni?

Milyen Pécsett lakni?

Figyelt kérdés

Szinte összes magyar várost beutaztuk a párommal, és idén (elég későn) Pécsre esett a választásunk. Az összes közül Pécs tetszett ez idáig a legjobban nekünk. Hihetetlen atmoszférája van a városnak - olyan, mintha nem is Magyarországon lenne. Teljesen megbabonázott minket a belváros és a Mecsek, igazi ékszerdoboz.

Mi csak pár napot voltunk, de hogyan éli meg ezt egy Pécsi? Mennyire élhető a város, infrastrukturális, kulturális, stb. szempontból? Mit kedveltek és mit nem a városotokban?

2021. aug. 21. 12:41
 1/8 anonim válasza:
100%
Munkalehetőség szinte zéró, az ipar szintje a nullához konvergál, az utak rémes állapotban vannak. Ezen kívül imádom. Gyönyörű, teljesen egyedi hangulattal, "so-so" pezsgő kulturális élettel. Amikor jövök haza Pestről, és meglátom a tv-tornyot, mindig megdobban a szívem. Valószínűleg ehhez az emlékek is hozzáadnak.
2021. aug. 21. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Pécsen nőttem fel, a szüleim még mindig ott élnek. Ahogy mondod, a városnak remek adottságai vannak. De ebből sikerült a legrosszabbat kihozni. 0 ipar, 0 lehetőség.
2021. aug. 21. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Volt pécsi vagyok. Turistaként még jó élmény, lakosként már nem annyira. A Mecsek és a belváros valóban érdekes de ennyi. Munkalehetőség valóban alig van, a keleti városrészekbe (pl. Meszes) pedig a bűnözés miatt soha nem költöznék.

A város mediterránnak próbálja hazudni magát pedig a mediterránhoz egy számottevő strand is tartozna ami ott nincs (üzleti érdekek miatt - a harkányi fürdőnek nem engednek konkurenciát), így nyaranta az elviselhetetlen forróságban a város egy nagy betonkemencévé változik, ezt az "imidzset" csak megerősíti a csupa beton főtér.

A városvezetés pedig menthetetlen, minden polgármesterre jut egy korrupciós és/vagy közbeszerzési botrány.

2021. aug. 21. 14:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Szomorú ezt olvasni, pedig ahogy írtárok is, remek adottságai vannak a városnak. A vendéglátó egységek a belvárosban pl. egytől egyig kiválóak voltak. Hallottam, hogy nemrég volt egy nagy váltás a városvezetésben - érzékeltek ebből valami pozitív változást?

Egyébként az ingatlan árak elég borsosak, ahogy néztem (belváros és környéke már 5-600e/nm), ezek szerint az egyetemek miatt valamennyire van piac?

2021. aug. 21. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem miatt költöztem oda, de a család mindig kötött valamennyire Pécshez. Én imádok itt lakni, személy szerint remek munkám is van, de munkalehetőségek szempontjából valóban nagyon rossz a helyzet. Én a belvárosban lakom, mert az a helyzet hogy Pécsen csak a Belváros, a Mecsekoldal és Uránváros azok a városrészek ahol biztonságban érzem magam (de ott nagyon jó az atmoszféra). A szociális élet is nagyon jó, nem túl pezsgő, de én pont ezt szeretem benne. Továbbá én gyerekneveléshez mindenképp Pécset részesíteném előnyben Pesttel szemben. (Mondjuk Szeged lenne az első választásom ha elhatárolom magam a Pécsi kötődésemtől, és csak város alapján választok)
2021. aug. 21. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
28%

Éltem Pecsen.

Ha szereted a hugyssagu szaros utcakat, a hajlektalanokat, a ciganyokat, ha szereted hogy elotted vizelnek. Ha szereted a nulla kozbiztonsagot akkor jo. Minden mas esetben rossz. Az Uranvaros meg nem olyan rossz, de a piac Arkad kornyeke borzaszto.

2021. aug. 21. 21:23
 7/8 A kérdező kommentje:
6: Ez mindegyik magyar városról elmondható sajnos. Az Árkádnál voltak érdekes arcok, de amiket leírtál, mi egyáltalán nem tapasztaltuk. 😕
2021. aug. 21. 21:27
 8/8 anonim válasza:
Egyetértek a Kérdezővel, én sem tapasztaltam semmi ilyesmit az Árkád könyékén... Pedig már lassan 18 éve hogy pécsi vagyok. :D
2021. szept. 18. 23:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!