Budapesten hol érdemest szállást foglalni, ha turistáskodni szeretnénk?
Tehát felmegyünk 1 hétvégére Budapestre, leraknánk a szálláson a kocsit és tömegközlekedéssel mennénk megnézni, amit csak tudunk.
Vajdahunyad vára, Szent István bazilika, Halászbástya, Gellért-hegy, Margit-sziget, Citadella, Állatkert, egyenlőre ezeket írtam ki.
Hol ajánlanátok szállást? Nem ismerem a kerületeket sajnos, meg hogy melyik jó, melyik nem, a lényeg, hogy a tömegközlekedés onnan jó legyen
Belvárosban keressetek, nem tudom, most milyen árak vannak pl. airBnB-s lakások esetén...
V-VI-VII. kerület - de persze vannak ezeknek is jobb és kevésbé jó részei...
Esetleg a XI. kerület (Budán) belső, Dunához közeli részei is szóba jöhetnek.
De nézz rá a térképre, látni fogod, hogy mi hol van....
Nem kell aggódnotok, azért nem Chicago még a VII-VIII. kerület sem... :)
Ami meg gázos környék, ott valszeg úgysem lesznek panziók, hotelek...
Budapesten a közbiztonság miatt aggódni? :D Akkor talán ne a Népszínház meg úgy általában a Blahától kifelé eső területeket lőjjétek be és örüljetek.
Én amúgy biztos valami aranyos, karakteres Airbnb-t foglalnék szálloda helyett. Az árak mindkettőnél estek, de az Airbnb-n jobban.
Ha egy környékre kellene rábökni, akkor a Palotanegyedet mondanám (Nemzeti Múzeum környéke) vagy a Lipóciát (Pozsonyi út, Szent István park). Ideális esetben valami történelmi, gyönyörű épületben.
Akkor meg előtted a világ (budapesti része), minden hotel kong az ürességtől.
Mivel a SZÉP-kártyának is van felső kerete, így gondolom nem a Four Seasons a cél, szóval a 3-4-csillagos kategóriában tudom szívesen ajánlani a Hotel Moments, Casati, Cortile trió bármelyikét.
Az irodánktól nem messze van ez a hotel,
Random júliusi dátumra rákeresve 20e ft-ot írt ki két főnek egy éjszakára, kétágyas szoba. Egyáltalán nem tűnik soknak, ahhoz képest, hogy négycsillagos...
Közel a körúthoz, 4-es 6-os villamos kb. hárompercenként jár, a 3as metró sincs messze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!