Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Milyen mostanság az IC-vonat?

Milyen mostanság az IC-vonat?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta nem utaztam vonattal. 2. osztályon van az Intercity-n légkondi? Wc milyen, mekkora? Gyereket pelenkázni van elég hely?

Köszi ha valaki tud válaszolni :)

2021. jún. 23. 18:45
 1/7 anonim válasza:
86%

Szia :)

Hát attól függ, hogy hova mész. Ha nem Budapest agglomerációjában utazol, akkor ne is álmodj ilyenekről.

Személyes tapasztalat a Budapest-Szeged útról(igen, hidd el, hogy ez az IC):

- Másodosztályon nincs légkondi, fűtés szerencsére van, de minden rettenet koszos.

- Első osztályon egy fokkal jobb: van minimális légkondi és van wifi is, amit elérni csak 10 percenként tudsz fél percre. Bár a wifit nem kérdezted, az ellenőr csak annyit tudott mondani, hogy sajnos nem mindig erős, nem tud mit csinálni ezzel a problémával.

- A wc ugyanaz mindkét részen: egy wc, ülőke nincs, a vonat mozog, ezért az eleve koszos vonatot kétkézzel fogod, hogy állva tudj valamennyire pisilni nő létedre, lábaiddal is széjjel állsz, hogy az egyensúly valamennyire meglegyen. Wc papír nincs, víz sem, szappanról ne is álmodjunk. Ezek után szerintem a pelenkázóhelyet sem kell magyarázni... Maximum állva tudod a pároddal, vagy ha üres a fülke, akkor ott tudod elvégezni. :/

Ha viszont az agglomerációban utazol, ott már van légkondi és minden sokkal tisztább, újabbak a vonatok. A wc-t nem próbáltam ki, talán más tud információt adni.

2021. jún. 23. 20:36
 2/7 anonim válasza:
78%

#1 vagyok, egy kérdésre elfelejtettem válaszolni:

A mosdóhelység mérete maximum 2 négyzetméter, épp, hogy befér a wc és egy miniatűr csap, meg egy kisbőrönd, ha épp, hogy csak annyival utazol. Ha van idősebb gyereked is, akivel utazol, akkor kb nyitott/behajtott ajtónál kell kint várnod, nagyon nehéz ilyenkor segíteni a kicsiknek.

Női táskának és kabátnak (bár az most nem releváns) való fogas nincs az ajtón.

2021. jún. 23. 20:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kifejtő választ! :-)
2021. jún. 23. 21:29
 4/7 anonim válasza:
Igazán nincs mit. :) Ha van még bármi kérdés, írj privátban :)
2021. jún. 23. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy dolgot tisztázzunk: elvileg minden IC kocsiban van légjavító vagy légkondicionáló berendezés. Előbbi sokat nem ér, utóbbi nyilván kellemes klímát biztosít. A gond az, hogy a karbantartásuk sajnos nem elég alapos, így bizony bele lehet futni olyanba, hogy szaunázol egész úton. Ilyenkor nyilván át kell ülni másik kocsiba és igazoltatni a kalauzzal a jegyünket, hogy vissza lehessen igényelni az IC pótjegy többletdíját.
2021. jún. 23. 23:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Budapest - Békéscsaba vonalon a Békés IC tiszta, légkondis, a wifi erös, a WC nagy és tiszta. Van papír, szappan, kéztörlö és tolószékkel is be lehet menni.
2021. jún. 23. 23:22
 7/7 anonim válasza:
Az IC vonat legalábbis Debrecen - Záhony vonaton nagyon patika. Első osztályon nagyobb a csend de ennyi a különbség. Másodosztályon néha szokott hangzavar lenni, de az első osztály csupa temető a wifi erős, a konnektorok működnek. Nekem nincs rá panaszom. Múltkor utaztam Budapestre első osztályon az nagyon csendes és nyugodt út volt. Visszafelé másod osztályon jöttem, ott azt tapasztaltam, hogy semmi különbség vidék és nagyvárosi vonatozás között (Legalábbis az IC-n)
2021. szept. 19. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!