Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Milyen "belső" látványosságoka...

Milyen "belső" látványosságokat érdemes megnézni budapesten?

Figyelt kérdés

Szabadtéri látványosságokból összeszedtem egy csomót, hisz az internet tele van velük. "Belső" látványosságból már kevesebbet találtam, és azokat is úgy, hogy korábban már hallottam róluk. (Pl. flippermúzeum)

Szóval olyan helyeket keresek, amik belülről is érdekesek lehetnek. Illetve olyan boltokat, ahol az árukészlet szokatlan, egy kisvárosi-vidéki embernek. Vagy olyan bazi nagy komplexum, mint a West-End

2021. jún. 14. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Jajjne.... plázázni jönnétek? Ugyanazok a boltok vwnnak b3nne mint bqrmelyik vidéki plázaban...
2021. jún. 14. 15:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem plázázni jönnénk. Szimplán csak érdekes helyekre szeretnénk elmenni. És igen, egy vidékinek a bazi nagy West-End is érdekes, mert a legnagyobb boltkomplexum amit láttunk eddig, az a Pécsi árkád...
2021. jún. 14. 15:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Pont ugyanolyan belül...

Csak a westend tele van c-tipusú állampolgárokkal...

Múzeumból milyen tema erdekel?

2021. jún. 14. 15:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Akármi. Csak legyen érdekes. És ne legyen nevetségesen drága.
2021. jún. 14. 16:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Na jó, ez azért nem egy objektív fogalom, hogy "nevetségesen drága".

:)

A zászlómúzeumtól kezdve a postamúzeumig, a Kelet-Ázsiai múzeumtól a bélyegmúzeumig, a sörmúzeumtól a kommunista szoborparkig, rengeteg múzeum van Bp-en! Tallózz ebből a listából! Mindegyiknek van weboldala, ott megnézheted a belépődíjakat.

[link]

2021. jún. 14. 16:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Plusz:

[link]

2021. jún. 14. 16:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Beltéri a szó, amit keresel.

Frissen (újra)nyílt a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga, gyönyörű lett. A Ráth György-villa, a Magyar Szecesszió Háza, Mai Manó Ház, Robert Capa Központ, Ludwig Múzeum, Sziklakórház, Tűzoltómúzeum pár említésre méltóbb kisebb múzeum, ami annyira nincs a köztudatban.

Szervezett sétákra is érdemes menni, bár sokan még nem indították újra a programokat. A legprofibb a KÉK (Kortárs Építészeti Központ), náluk egy teljesen építészeti-szakmai megközelítéssel lehet bejárni érdekes épületeket. Még zajlik a velencei Biennáléhoz kapcsolódó Othernity-sorozatuk, érdemes egy sétára elmenni.

Inkább irodalmi-kulturális megközelítésűek a Sétaműhely, Hosszúlépés, Imagine Budapest - nekem a legszimpatikusabb a Hosszúlépés.

2021. jún. 14. 18:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Párisi udvar vagy valamelyik másik 5 csillagos hotel. Legjobb persze meginni egy ásványvizet, de ha csak bementek a mosdóba, már azért megéri (tapasztalat :p ).

Nem tudom milyen gyakran jártok Budapesten, esetleg a metrózás vagy a kisföldalattizás is jó lehet. Vagy sétahajózás, bár fogalmam nincs ez mennyibe kerül.

Opera nem tudom most látogatható-e, nekem nagy élmény volt.

Pálvölgyi barlang, Fővám téri csarnok.

Meg hát az alapok, Parlament, Bazilika, Zsinagóga, Sziklakórház. Asszem ez az utóbbi kettő elég drága.

2021. jún. 14. 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!