Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » 90%-os MÁV kedvezmény nekem...

90%-os MÁV kedvezmény nekem is jár ebben az esetben? 2021-ben változott valami ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Tartósan beteg húgomat kísérném Budapestre vidékről, vonattal mennénk. Neki van olyan hatósági igazolványa, amivel 90%-os kedvezménnyel veheti igénybe a tömegközlekedést. Néhány évvel ezelőtt szintén együtt utaztunk így és akkor nekem is járt a kedvezményes jegy, mivel én voltam a kísérője. Ez 2021-ben is így van, vagy változott azóta valami? Évek óta nem utaztam vonattal és nem tudom, hogy ez továbbra is így működik-e? Nem szeretnék emiatt büntetést, szóval ha nem érvényes a kedvezmény akkor inkább veszek teljes árú jegyet magamnak.

2021. jún. 7. 13:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem változott.

[link]

2021. jún. 7. 14:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem változott! Neked is megjár a 90%-os jegy kísérőként a vonaton.

Budapesten a helyi tömegközlekedésen pedig 100% a kedvezmény!

2021. jún. 7. 14:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez nagyon jó hír! Orvosi vizsgálatra megyünk nagyon messziről, úgyhogy ez hatalmas segítség az anyagiak miatt :)
2021. jún. 7. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
így van, nagy segítség! én is MÁK kártyával uzatom sajnos már pár éve, de még mindig ég a pofám, hogy mennyire keveset fizetek a jegyért. A helyi tömegközlekedés meg tök ingyenes. Múltkor is olyant köszönt az ellenőr Kelenföldön a metrólejárónál, hogy a felfelé jövő mozgólépcső felé indultam annyira meglepődtem... korábban jeggyel még sosem fordult elő ilyen :D
2021. jún. 7. 15:23
 5/8 A kérdező kommentje:
A budapesti helyi közlekedéshez kell venni az automatából bármilyen jegyet, igazolást (pl. amin rajta van hogy ilyen kedvezményre jogosít), vagy pedig elég csak felmutatnia a húgomnak a kártyát az ellenőrnek és felszállhatunk a metróra, villamosra?
2021. jún. 7. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég felmutatni a kártyát.
2021. jún. 7. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmit! felmutatjátok a kártyát és köszönötök illedelmesen! Attól furán fognak nézni, mert az bp-n nem divat :D

Busz, mertó, villamos, troli, bármire. Bp közighatárán belül! Ha viszonyleg könnyen tud mozogni a tesód, akkor lehet menni pár kört a városban ingyé' :)

2021. jún. 7. 18:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! 😊
2021. jún. 7. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!