Miskolc vagy Kazincbarcika?
Kazincbarcika egy szoci időkben faluból felfejlesztett iparváros, mi az istent lehet ott csinálni?
Miskolcon ott van a Barlangfürdő, a most megnyílt Ellipsum élményfürdő, a kalandpark, Lillafüred (kisvasút-csónakázótó-barlangok-libegő), Diósgyőrben a vár, Belvárosban éttermek (Dűlő, Pizza kávé világbéke, Zip's söröző), Ómassán őskohó, pisztrángos, Herman Ottó múzeumban Csontváry- és Munkácsy-festmények, és most csak ennyi jut eszembe így...
Én életem mindkét városmban, úgy érzem tudok véelményt formálni a témában.
Kazincbarcikán 11-14 éves krom között laktunk és nagyon szerettem. Ezután költöztünk és Miskolcra (18 éve élek itt) és azt is nagyon szeretem. Alapvetőn más a két város, de nem mondanám egyikre se, hogy jobb, vagy rosszabb. Egy biztos: hangulata mindekét városnak van és a nehezen megfogalmazható "borsodi" életérzést mindenkettőben meg lehet találni. Elköltözésünk óta kb. 4-5 évente járok barcikán, ami meglepett az utóbbi időben, hogy még rendezetteb és karaktereszebb lett a város (pedig addig is az volt). Jók a szobrok, a fényfestés, és a házak oldalán lévő festmények. Számomra mindkét város sokszínű élhető, és karakteres! Barcika egy kicsit nyílván "családiasabb" (= kimész az utcára, sok ismerősbe belefutsz, rövid időn belül), de pont ez a jó benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!