Debrecenben miért lakik olyan sok ember? Jó hely? Érdemes és érdekes ott élni? Jártál már ott? Mi a véleményed a város teljes egészéről? Esetleg a környékben van valami? Nagyon régen jártam már ott.
Figyelt kérdés
2021. jún. 3. 22:22
11/12 anonim válasza:
Az előttem szólóval sokban egyetértek. Én Debrecenben élek és rémesen utálom. Felfoghatatlan számomra, hogy mennyire alacsony igény kell ahhoz, hogy valaki szépnek lássa ezt a várost. A belváros legszűkebb része a Piac utca még úgy ahogy elmegy, meg vannak olyan városrészei amelyek élhetőek, rendezettek. De azt állítani, hogy szép az elég messze van a valóságtól. Nincs se hegy se folyó, tök lapos az egész város, mindenütt por van, mert az egész város poros talajra épült, emiatt lénygében sehol sincs igazán jó levegő, maximum eső után. Közelben távolban nincs semmilyen szép vagy egyáltalán értelmezhető kirándulóhely. Lehet itt jönni a Vekeri tóval, vagy a Zsuzsi vonat végállomásával, de igazából mind lepukkant, és egyébként se valami szép környezet. A város minden területére jellemző egyébbként az utak lepukkantsága, ugyanis se az utakat, se a kerékpár utakat nem tartják karban semmennyire sem. A belvárosban is vannak olyan közterületek amelyek rémesen lepattantak. A város környékén az egyetlen élhető település Józsa, a többi sokkal lepukkantabb és Orkokkal fertőzött terület. A fizetések valóban röhejesen alacsonyak és max a betanított munkából van választék. A közlekedés katasztrófálisan rossz. Elképesztő, hogy egy ekkora vársoban nagyobb dugók vannak mint Pesten. Ehhez hozzájön az, hogy az emberek jelentős része sötét bunkó is ami a közlekedési morálban is tükröződik. Végezetül a kérdésre reagálva, én magam se értem miért vannak ennyien ebben a városban, de azt tudom, hogy nagyon sokan elköltöznek, főleg a született debreceniek és a helyüket vidékről munka miatt betelepülők teszik ki. A város, sőt az egyetem vezetői is nagyrészt vidékről betelepültek, emiatt őket se érdekli a város múltja és nem is tisztelik ennek köszönhetően teljesen tájidegen fejlesztéseket, nagyarányú rombolásokat hajtanak végre (pl. nyugati kiskörút építése) és teljesen kivették a várost a régi formájából ahelyett, hogy a régi értékrend szerint fejlesztették volna és legalább maradt volna unkiális.
12/12 anonim válasza:
Az utolsó mindent leírt ami jellemzi ezt a várost! De azt azért még hozzátenném, hogy a lakhatásért bizony ugyan annyit fogsz fizetni, mint Budapesten, de keresni fele annyit fogsz!
Egy Budapestre menekült civis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!