Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hogyan lehet olcsóbban utazni?

Hogyan lehet olcsóbban utazni?

Figyelt kérdés

Üdv. Tudnátok mondani módszereket, hogy lehetne olcsóbban utazni? 18 elmúltam de diákom az nincs sajnos. Stoppolás/Blicc nem játszik.

Busz,vonat,esetleg telekocsi? Nektek mi vált be jobban? Vagy létezik olyan kedvezmény vagy kártya amit lehet igényelni valahogy? Ilyesmiket láttam, hogy hungary card 2021, start club de nem igazán értem mire lehet kérelmezni.

Pl most látom van ilyen a máv oldalán kedvezményként feltűntetve, hogy magyar igazolvány

"65 éven felüliek: Bármely belföldi viszonylatban, korlátlan számú utazás; 6 - 65 életév közöttiek: Évente 4 alkalommal belföldi menettérti útra" ez azt takarja, hogy évente 4 alkalommal utazhatok kedvezménnyel magyar személyivel?

Köszi a válaszokat

2021. máj. 24. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos vagy, de sajnos a magyar igazolvány nem a magyar személyit jelenti. Határon túliaknak van ilyen.

Ha a stoppolás nem játszik, és kocsi sincs a baráti társaságban (ha sokan vagytok, akkor leosztva ez a legolcsóbb), marad a vonat. Ha diák nem is vagy, 26 év alattiaknak hétvégente 33 százalék kedvezmény jár, illetve érdemes online venni a jegyet, akkor további összeget takaríthatsz meg.

2021. máj. 24. 22:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Jaa értem akkor én gondoltam rosszul. Köszi a gyors választ, hasznos volt!
2021. máj. 24. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

- Ha a MÁV alkalmazásban vásárolod a jegyet akkor 10% kedvezmény van eleve

- Aztán van a természetjáró kártya, arra is van kedvezmény:

[link]

- Munkanélkülieknek is jár kedvezmény MÁV-Start és a Volán járatain is - munkaügyi központból kell hozzá igazolást kérni.

- Start Klub kártya akkor éri meg ha rendszeresen utazol.

[link]

- Ha van olyan ismerősöd akinek van MÁK hatósági igazolványa amivel 90%-al utazik, akkor a kísérőjeként te is jogosult vagy erre a kedvezményre. Nem kell semmit papír, csak be kell mondani, hogy te vagy a kísérő.

2021. máj. 24. 23:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Költség/kényelem arányában magasan a telekocsi nyer, de ugyanaz a hátránya, mint a busznak és vonatnak: csak az amúgy is forgalmas útvonalakra találsz jó eséllyel fuvart, Sárvárról Kiskunhalasra kevésbé.

Ha főleg vasúttal utaznál, a MÁV Start Klub kártya is visszahozza az árát, de azért egy beruházást igényel. A legolcsóbb fajta fél évre, 26 éven alattiaknak 14.900Ft, és ezért 50% kedvezményt kapsz a teljesárú másodosztályú jegy árából (tehát olyan, mintha lenne egy diákod).

2021. máj. 24. 23:10
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
Vonaton 26 éven aluliaknak péntektől vasárnapig van kedvezmény, 33%. Ezt érdemes kihasználni, amíg lehet.
2021. máj. 25. 00:23
 6/8 anonim válasza:
21%
Hova akarsz utazni? Városban pl bringázzál, az kb ingyen van.
2021. máj. 25. 01:47
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
6, aha, ingyen, mennyibe is kerül egy normális bicikli manapság..?
2021. máj. 25. 07:04
 8/8 anonim ***** válasza:
55%
2021. máj. 25. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!