Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Jó ötlet Magyarországba...

Jó ötlet Magyarországba költözni erdélyi magyarként? Hogyan tekintenek az erdélyiekre a magyarországi magyarok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Gondolkodtam, hogy költözzek ki Magyarországra, mivel kb. sosem éreztem magam igazán "itthon" Romániában. Természetesen magyar iskolába jártam, mint nagyrészünk itt, de egyetemen és munkahelyemen több kellemetlen helyzeten kellett túltennem magam nemzetiségem miatt, amit nem szeretnék most részletezni.

Nemrég egy magyarországi lánnyal ismerkedtem meg, munkahelyemen keresztül és kissé meglepett (és őszintén kissé rosszul is esett) mikor lerománozott. Magyarországon nem tekintik magyaroknak azokat akik a határon kívül születtek? Azaz zavaró ha külföldi magyarok költöznek Magyarországra?

Felkészülve szeretnék menni ha megyek;))

2021. máj. 15. 22:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

#10 sajnos ezt csak megerositeni tudom, annak ellenere hogy ismeroseim koreben van ellenpelda is (bar o inkabb erdelyi szasz felmenokkel rendelkezik, nem 'magyarokkal').

A tajszolast amugy 20 ev utan is siman fel lehet ismerni, legalabbis annak akinek van erre fule. Akikkel eddig idehaza talakoztam, majdnem mind simlis, ugyeskedo, masokon atgazolo karrierista, hatbatamado, kiskapukat kereso volt, mindenkinek azt mondta amit hallani alart (aztan persze belezavarodott a hazugsagokba). Odaat, a hataron tul... hat az kicsit mas vilag volt, bar ott is talalkoztunk kifejezetten ellenszenves es hazudozo vendeglatossal - nem roman volt...

2021. máj. 16. 09:42
 12/20 A kérdező kommentje:

Értem :D

Köszönöm szépen mindenkitől a válaszokat!

2021. máj. 16. 12:47
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
Megkérdezhetem egyébként, hogy melyik városban élsz?
2021. máj. 16. 12:58
 14/20 anonim ***** válasza:
97%
A kérdezönek azt üzenem, hogy ne féljen Magyarországra jönni ! Rossz-és jóindulatú emberek mindenhol vannak, akár Erdélyben a szomszéd faluban is.
2021. máj. 16. 18:04
 15/20 anonim ***** válasza:
97%

A magyarországi magyarok nagyon nagy részét tényleg nem érdekli hogy most te honnan is jössz.

Alapjáraton kedvelik az erdélyi magyarokat itthon (főleg a székelyeket). Az biztos, hogy itt otthon fogod magadat érezni és nem kell attól félned, hogy magyarságod miatt kirekesztenek (mint pl Romániában, Ukrajnában vagy Szlovákiában).

A lényeg hogy legyél jófej, kedves, tisztelettudó... A szokásos dolgok.

2021. máj. 16. 21:56
 16/20 A kérdező kommentje:

Sokkal pozitívabb válaszokat kaptam mint amire számítottam, ennek örülök:D

13- Kolozsvári vagyok

2021. máj. 17. 01:09
 17/20 anonim ***** válasza:
29%

Én azok románnak tartalak, és mérhetetlen megvetéssel nézek rád.

Rengeteg oka van, alapvetően nem is te mint ember, hanem a határon túli magyarság demagógiája, a hazug szavazati jogotok és az a tény, hogy hatalmon tartotok egy náci patkány kormányt.

2021. máj. 17. 08:28
 18/20 anonim ***** válasza:
80%

Budapest egy namzetkozi varos! Imadom ezt es orulok a sokszinusegnek. Barhonnan is jossz es dolgozol a penzert,orulok,hogy jossz. Azzal sincs ellenerzesem,akivel csak angolul tudok beszelni.

Nincs olyan baratom vagy ismerosom,aki nem orulne neked.

Ha magyarul beszelsz,nem jovunk ra sose,h videki vagy vagy erdelyi. Ha nem akarod,ne mondd el. Nekem mindegy.

2021. máj. 18. 03:36
 19/20 anonim válasza:
44%
17. Én is erdélyi vagyok. Rengeteg olyan okod van, amiről a másik nem tehet? Mi biztos nem hagyunk hatalmon senkit, mert a környezetemben pl. szinte senki nem is szavaz román emberre. Mamám is mindig azt mondja, szavazzunk magyarra, hogy az is bekerüljön úgymond a nagyemberek közé. És igen, itt is vannak magyar politikusok. De nem hogy te, még én sem vagyok tisztában azzal, hogy mi a fene folyik a román kormánnyal, és tudod miért? Mert erdélyi magyarként nem érdekel. Nem az én hibám, hogy ide születtem, Romániába. Neked viszont, úgy látszik, nincs emberséged.
2021. máj. 23. 09:14
 20/20 anonim válasza:
54%

#10, #11 :

Kár, hogy nem tudtam hamarabb, amit leírtatok, mert ezt nem feltételeztem egy erdélyiről, mégis pontosan ezt kaptam, csúnyán becsapott. Utána nekem is ismerősöm mondta, hogy ő is tud pénzközpontú Erdélyből jött magyart, aki itteni magyarokat szintén rondán kihasznált.

Kérdező, én együttérzek, hogy rossz lehet az Erdélyben az odaszületett magyarok helyzete, de itt, Budapesten sem biztos, hogy jobb, ha itt meg sokszor a magyar a magyart tapossa.

Engem az érdekelne, ha ismertek olyat, aki Magyarországra átjött Erdélyből, nála látható-e hasonló változás?

2021. máj. 27. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!