Debrecen környékén jó kiránduló helyek ahova érdemes menni??
Vekeri tó, Dorcas Camping vagy
Zsuzsival Hármashegyaljára: [link]
Sátrazni? Első két hely?
Köszi a választ!
Láttam sátrasokat két éve, azóta nem voltam.
Azt én sem értem, ha sátorozásról, tehát természetjárásról van szó, akkor miért pont Debrecen.... és mit is jelent számodra a környéke.
A Hortobágy nem az a tipikus sátorozókat vonzó hely, benne van a nevében is, hogy puszta...
A Fancsikai tavak kiszáradtak, a Vekeri tó szép, de talán magánterület.
Debrecenből vonattal sok helyre el lehet jutni, ami már nem a város közelében van, de érdekesebb sátorozó helynek is.
Tisza tó, Tisza part - Tiszafüred, Tokaj, Szilvásvárad, stb.
Semmi közöm hozzá, csak érdekel:
ha valaki kiír egy kérdést, hogy mit és hogy akar csinálni egy adott helyen, akkor a kérdés nem világos, vagy mi a franc az oka, hogy rögtön jönnek olyanok, akik képtelenek a kérdésre válaszolni, és egész más helyeket kezdenek sorolni, amiknek már köze sincs a feltett kérdés helyszínéhez?!
-Hortobágy:Kilenclyukú híd, halastavi kisvasút, csárdák, a számtalan magasles, kézműves kiállítások és vásárok, pásztormúzeum, látogatóközpont, állatpark.
-Hajdúszoboszló:gyógyfürdő,strand, az Aquapark, és az Aqua-Palace fürdőkomplexum, amely a legnagyobb egész Európában.
Fordított ház.
-Nyíradony:Gúti erdő
A Nyíradony mellett található, csodálatos szépségű Gúti erdő arról híres, hogy ott találhatóak Kelet-Magyarország legidősebb tölgyfái.
A térség dámvadállománya rendkívül gazdag.
Vadászházak találhatóak, ahol főként helyi, vadételekből készült fogásokat szolgálnak fel.
Az erdő egyik különleges helye a Pusztatemplom.
-Martinkai Eiffel torony:
A párizsi Eiffel-torony mása egy Hajdú-Bihar megyei településen található. Vida Sándor, egy magyar tetőfedő-mester a franciaországi torony mását építette meg a saját háza előtt. A mester 2 hétig építette tetőlécekből a tornyot, mely 6 méter magas lett.
-Berettyóújfalui csonkatorony
-A hajdúdorogi görög katolikus templom ikonosztáza, a herpályi monostorrom, vagy a XIII. századi nyíracsádi templom – mely a megye legrégebbi egyházi építménye.
12 kastély:
-Ártánd:Hodossy kastély
-Balmazújváros:Semsey kastély
-Debrecen-Tégláskert:Vértessy kastély
-Komádi-Dobaipuszta:Vécsey kastély
-Nagyrábé-Füstpuszta:Echerolles kastély
-Nyírábrány:Eördögh kastély
-Nyírmártonfalva-Gútpuszta:Gúti vadászkastély
-Nyírmártonfalva:Reviczky kastély
-Téglás:Degenfeld kastély
-Tetétlen:Zichy kastély
-Tiszacsege-Nagymajor:Vay kastély
-Zsáka:Rhédey kastély
-Debrecen Dombostanya:Parlagi Templomrom
Ez nagyon szép gyűjtemény, gratulálok!
A Halastavi Kisvasút egymaga egy különleges és megdöbbentő élmény, mint ha nem is a Hortobágyon járna az ember...
És van még ezeken kívül mindenfelé látnivaló ezerrel...
A Zsuzsi 2 hét múlva újra indul, tökéletesen felújítva!
A Vekeri tó tele van vízzel!
A Vidám park, Állatkert nyitva...
Arborétumok, Botanikuskertek nyitva!
Ja: és a kocsmák is...
8-as, ez tényleg szép gyűjtés, bár Dombostanya és Martinka kivételvel mind távolabb vannak Debrecentől mint amit még Debrecen környékének lehetne nevezni, de ha mégis akkor végülis egész Hajdú-Bihar megyét nevezhetjük Debrecen környékének, bár így se nevezném egyiket se valami nagy durranásnak.
9-es a Zsuzsi vonat nekem is nagy kedvencem, kár, hogy olyan rövid a pályája és, hogy a végállomáson igazából nincs semmi érdekes. A Vekeri tónál kérdéses, mennyi víz lesz benne akár csak pár hét múlva is. A debreceni vidámparkot nagyjából a szánalmas kategóriába tudom elhelyezni, az állatkert pedig leginkább állatbörtön. Kocsmából valóban van dögivel, bár nem igazán a kirándulóhely kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!