A Balaton északi vagy déli partját szeretitek jobban, és miért?
Percek óta gondolkodom, de nem tudok dönteni. A délin volt nyaralónk, lényegében minden nyarat ott töltöttünk gyerekkoromban. Az északin jártam középiskolába, ott voltam először szerelmes, ott nőtt be a fejem lágya... Rengeteg barát, egykori iskolatárs sőt, néhány rokon is a tónál él, szóval mindegy nekem, a Balatonnál mindenütt otthon érzem magamat.
Azzal a válaszolóval egyet értek, aki azt írja: a déli part inkább punnyadásra jó, az északi pedig kirándulásokra is kiváló.
Az északi parton én még normális strandon nem jártam (persze nem is voltam mindenhol, nyilván azért akad, nem akarok általánosítani), még a fizetős strandon is iszapos hínáros gusztustalan volt a víz.
Szóval nekem személyes tapasztalat alapján a déli part jobban bejön.
Az északi parton az emberek nyugisabbak. Elborozgatnak egy padocskán, a tóparton vagy éppen egy nyaraló terszán. A légkör nyugodt, nincs bömbölő zene. Ha pihenni akarsz, ide gyere. Az emberek viszont annak ellenére, hogy nyugodtak, elég nagyképűek. Ez valószínűleg sokaknak nem fog tetszeni.
A déli parton az emberek jóval hevesebb vérmérsékletűek. Sokkal több az ordibálás, a zenebömböltetés. De sokkal több a fiatal is, nem beszélve a fesztiválokról. Nyáron egyértelműen a déli part dominál. Ha bulizni akarsz, pancsolni a derékig érő vízbe, akkor a déli part fog neked jobban bejönni. Az emberek sokkal elfogadóbbak és kedvesebbek (bár ez személyes talasztalat). Ugyanakkor Földvár, vagy Boglár-Lelle inkább az északi parthoz hajaz (nyugalom tekintetben).
Utolsó , ez elég közhelyes lett.
Nem ismered eléggé a Balaton igazi arcát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!