Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » A Balaton északi vagy déli...

A Balaton északi vagy déli partját szeretitek jobban, és miért?

Figyelt kérdés

2021. máj. 7. 13:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Percek óta gondolkodom, de nem tudok dönteni. A délin volt nyaralónk, lényegében minden nyarat ott töltöttünk gyerekkoromban. Az északin jártam középiskolába, ott voltam először szerelmes, ott nőtt be a fejem lágya... Rengeteg barát, egykori iskolatárs sőt, néhány rokon is a tónál él, szóval mindegy nekem, a Balatonnál mindenütt otthon érzem magamat.

Azzal a válaszolóval egyet értek, aki azt írja: a déli part inkább punnyadásra jó, az északi pedig kirándulásokra is kiváló.

2021. máj. 8. 22:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Strandolni a délire mennék, az Északin viszont jókat lehet kirándulni, túrázni. Akár Badacsony környéke (tanúhegyek) akár Tihany, akár Balatonfüred.
2021. máj. 9. 19:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Déli, mert ott van nyaralónk.:)
2021. máj. 10. 20:56
 14/18 anonim ***** válasza:
59%

Az északi parton én még normális strandon nem jártam (persze nem is voltam mindenhol, nyilván azért akad, nem akarok általánosítani), még a fizetős strandon is iszapos hínáros gusztustalan volt a víz.

Szóval nekem személyes tapasztalat alapján a déli part jobban bejön.

2021. máj. 11. 12:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a déli parton van nyaralónk, ezért én azt szeretem jobban. A víz szerintem is ott jobb, nem tudom miért nekem valahogy nyugisabbnak tűnik, de ez csak az én véleményem, és onnan szebb a kilátás a túlparta, a hegyekre :D Az északin túl gyorsan mélyül a víz, és tényleg a legtöbb helyen iszapos, hínáros. Viszont az ott meg a városok szebbek. Meg amúgy az északi part drágább is. De nem tudom én igazából mindkettőt imádom :)
2021. jún. 3. 20:42
 16/18 anonim ***** válasza:
39%

Az északi parton az emberek nyugisabbak. Elborozgatnak egy padocskán, a tóparton vagy éppen egy nyaraló terszán. A légkör nyugodt, nincs bömbölő zene. Ha pihenni akarsz, ide gyere. Az emberek viszont annak ellenére, hogy nyugodtak, elég nagyképűek. Ez valószínűleg sokaknak nem fog tetszeni.

A déli parton az emberek jóval hevesebb vérmérsékletűek. Sokkal több az ordibálás, a zenebömböltetés. De sokkal több a fiatal is, nem beszélve a fesztiválokról. Nyáron egyértelműen a déli part dominál. Ha bulizni akarsz, pancsolni a derékig érő vízbe, akkor a déli part fog neked jobban bejönni. Az emberek sokkal elfogadóbbak és kedvesebbek (bár ez személyes talasztalat). Ugyanakkor Földvár, vagy Boglár-Lelle inkább az északi parthoz hajaz (nyugalom tekintetben).

2023. máj. 17. 18:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó , ez elég közhelyes lett.

Nem ismered eléggé a Balaton igazi arcát.

2023. máj. 17. 19:56
 18/18 anonim ***** válasza:
17-es Balatoni vagyok, úgyhogy ismerem. Siófokon születtem, de Füreden lakom :)
2023. máj. 26. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!