Legális Magyarországon az autóstopp? Milyen szabályok vannak ezzel kapcsolatban?
Semmiféle ürüggyel nem veszek fel stopposokat.
(A baleset v. életmentés az persze más tészta.)
30 éve még sima ügy volt. Egy kollégám stoppal ment el Horvátországon át Párizsba és vissza :) A kovidhisztitől is eltekintve, ma már nagyságrenddel nagyobb az elővigyázatosság/bizalmatlanság, hogy a stopnak alig van realitása. A kovidcirkusz meg csak rátett erre. Szükség esetén nyilván kipróbálhatod, de rendszeres helyváltoztatást én nem alapoznék a stopra.
És ami a szabályokat illeti:
Legális, miért ne lenne az.
Aztán, hogy ki kit vesz fel, ha felvesz az más kérdés.
Én láttam már olyat aki M3 kivezetőnél stoppolt egy táblával, hogy Debrecenig menne. Na ott nem értettem, miért nem megy fel Oszkárra, óránként 15-en mennek oda.
De például rendszeres túrázóként simán elviszek más túrázókat. Vagy engem is vittek már el, amikor látták, hogy éppen szenvedünk a szakadó esőben.
Volt haverom aki úgy csajozott be, hogy egy lányt felvett buszmegállóban, mert tudta, hogy sokára jön busz és szakadó eső volt. Igaz ő ránézésre is jól szituált, céges kocsival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!