Kezdő autós kérdései, segítetének Szántód-Tihany komppal kapcsolatban?
Sziasztok! Elnézést a hülye kérdésekért, de gyakorlatlan vagyok ebben a témában, és szeretnék előre felkészülni. Kompos átkelést tervezek Szántód-Tihany között:
1) A jegyárakat hogyan kell értelmezni? Személygépkocsi esetén külön járműjegy kell az autónak és külön jegy minden benne ülő utasnak? Vagy ilyenkor a járműjegy magában foglalja létszámtól függetlenül az utasokat is?
2) A szántódi révnél hajtanék fel a kompra, és bár a Google streetview kb. 10 éves képet mutat, úgy tűnik, hogy egy főkasszánál lehet jegyet venni, tehát ki kell szállni az autóból. Ilyenkor egyszerűen a STOP vonal előtt leállnak az autók (hiszen egyébként is várni kell a kompra) és elballagnak a sofőrök gyalogosan a jegyért? Nem láttam külön parkolót a jegyvásárlás idejére.
3) Azt, hogy melyik sávból milyen sorrendben, hogyan történik a fel- és lehajtás, minden esetben irányítják, ugye?
Bocsánat a béna kérdésekért, de ezek olyan, való élettel kapcsolatos kérdések, amiket tapasztalat nélkül nem lehet szerintem kinyomozni. Nagyon köszönöm előre is!
Az autó jegye - amikor tavaly arra jártam - egy fő, a sofőr jegyét foglalta magában, úgy emlékszem, a többieknek meg kellett venniük a jegyet.
Nem kell kiszállni az autóból a jegyvásárláshoz, minden sáv mellett ott a bódé, ahol meg tudod venni a jegyet (mint a horvát autópályán).
A kompra fel- és lehajtást irányítják.
Jó utat! :)
1. A járművezető menetjegyét NEM tartalmazza a járműszállítás díja. Tehát külön fizetsz az autó és a sofőr szàllításáért. Forrás: BAHART weboldala
2. Fizetni a kocsiból is tudsz, de ki is szállhatsz jegyet venni, ha úgy kényelmesebb. Mindezt az induló oldalon, a behajózásra várva kell megtenni.
3. A hajó egyensúlyának megőrzése érdekében mindig a személyzet irányítja a felhajtást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!