Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Budapesten mit érdemes megnézn...

Budapesten mit érdemes megnéznie 1 turistának?

Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Hú rengeteg mindent.

Ha egy álltalános sétát akar akkor én erre szoktam elvinni a külföldi vendégeket.

Moszkvatér felöl fel a várba. Egy nagy vár séta, ha van kedvük akkor a labirintusba lemegyünk, majd a Mátyás templom, Halászbástya, aztán a királyi palota, és síklóval le a Klark àdám térre, onnan gyalog át a Lánchídon, majd a Bazilika, és onnan a Parlamenthez gyalog. Régebben a parlamentbe kellett elöre bejelentkzeni (már régen voltam) akkor oda elöre bejelntkeztünk. Aztán metróval az operáig, ahol szintén van az operában körbe vezetés, és mikor ott végeztünk ki a hösökterére, majd egy kajálás a ligetben. Aztán egy pillantás a Vajdahunyad várára, és estére fel a Citadellához, ahonnan naplementét lehet fényképezni.

Na ez egy jó kis egynapos gyors város nézés.

De ezer más dolgot meglehet nézni, vagy akár hajókázni a dunán.

2010. aug. 17. 11:33
 2/8 anonim válasza:
Szerintem a Vároligetet(Állatkert.A vidi park már nem a régi:S + múzeumok), Gellért-hegyről a kilátást mindenképp.A Várba is érdemes felficcenni.Séta a Dunakorzón, átsétálni a Lánc-hídon.És persze vannak az időhöz kötött programok is,ezeket neten bizti meg lehet nézni.
2010. aug. 17. 11:36
 3/8 anonim válasza:
75%

Hősök tere

Operaház

Lánchíd

Citadella

Szabadságszobor

Margit sziget

Parlament

Budai vár

Mátyás templom

Halászbástya

Városliget

:)

2010. aug. 17. 11:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Húha jó sok mindent írtatok. Már régen voltam Budapesten, akkor a legnagyobb szenzációt a vidámpark jelentette, csakhát úgy hallotam tönkre ment. Na mind1 látnivaló akad bőven :)
2010. aug. 17. 12:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért a Vidám Park még nem ment tönkre. Vannak igen brutál attrakciók is benne. Szerintem tök megéri bemenni, mi mindig jól szórakozunk! :)
2010. aug. 17. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
I. kerület.
2010. aug. 17. 16:58
 7/8 anonim válasza:

Margit-sziget

Hősök tere

Parlament

Ha turistaként mennék, ezeket nem hagynám ki!

2010. aug. 24. 10:38
 8/8 anonim válasza:
A baromi magas árakat
2010. szept. 7. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!