Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » MÁV talált tárgyak osztályán...

MÁV talált tárgyak osztályán ha leadnak valamit, és nem jelentkezik a tulajdonos, akkor megtarthatja a megtaláló?

Figyelt kérdés
Mi lesz a tárgyakkal?

2021. febr. 13. 20:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Az a probléma,hogy nagyobb az esélye,hogy le se adják.Volt pár haverom már kocsitakarító,és ők találtak is pénzt is,ékszert is,vagy valamilyen használható tárgyat,sose adták le.Apám is a vasúton dolgozik,ő nem takarít csak minden nap megteszi oda-vissza az utat,és ő is szokott találni dolgokat,van olyan aminek hasznát se veszi,csak elhozza,bár ő világéletébe lopott,ahonnan csak tudott,ezen nem is csodálkoztam soha,mivel félig cigány származású,régen is rendszeresen megdézsmálták a munkatársaival a vagonokat.Ja igen,volt haverjaim azok magyarok,de nekik is elég enyves volt a kezük mindig is.Nemtudom hogy hányan állnak még ilyenek a vasút foglalkoztatásában,de ha sokan,akkor nincsenek valami jó esélyei annak az embernek,aki elveszített valamit.
2021. febr. 13. 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát ez kész:D
2021. febr. 13. 21:32
 3/4 anonim válasza:

Még kezdő koromban, az idősebb kollégák megismertettek egy "mondással" aminek helytálló voltáról azóta számtalanszor magam is meggyőződhettem. Így hangzik:

A vasúton mindent ellopnak, ami

1. könnyebb mint 500 kg,

2. nincs lebetonozva, vagy

3. nem tűz forró.

Egyszer találtam egy videokamerát. Elvittem leadni. Mindenki totál idióta marhának tartott érte.

A pályaudvarokon az érkező IC vonatokat vasutas hiénák (nincs jobb szó) várják. Még le se szálltak az utasok, már rohannak a kocsikba az ott felejtett tárgyakért ácsingózva. Ha az utasnak a peron felénél eszébe jut és visszamegy, már esélye sincs megtalálni a holmiját. Az ember szégyelli, hogy ilyen kollegák is vannak. Sajnos. Mindig a hitvány kisebbség rontja el a normális többség hitelét.

2021. ápr. 27. 22:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagy tiszteletem fejezem ki a videókamera-leadásért!

Ez lehet a magyarázata, hogy a múltkor, amikor sok biciklis összegyűlt a biciklis kocsiban, és egyenként lassan lehetett a végállomásnál leszállni a biciklikkel, miért tolongott már ott a takarítószemélyzet, mentek volna a következő kocsiba tovább, csak még nem tudtak a biciklisektől...

2021. ápr. 28. 09:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!