Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Tesomék németországból jönnek...

Tesomék németországból jönnek és ha átutazóban vannak az országban, bejöhetnek hozzánk kicsit megpihenni?

Figyelt kérdés

Már több mint egy éve nem találkoztunk velük, és kisbabájuk is született.

A lényeg pár orára bejönnének hozzánk kicsit megpihenni , majd mennének tovább.

Lehetséges ez most, vagy tiltja vmilyen új rendelet?

2020. dec. 5. 11:45
 1/8 A kérdező kommentje:

Megjegyzés: környékukön nemigen vannak ferzőzöttek, és ök is vigyáznak magukra.

A lényeg van szabály arra h most bejöhetnek vagy sem és ha igen akkor melyik rendelet írja ezt elő?

2020. dec. 5. 11:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Német állampolgárok vagy magyarok?
2020. dec. 5. 11:53
 3/8 anonim ***** válasza:

"A Magyarországon átutazó személyekre vonatkozó szabályok

14. § (1) Külföldről érkező nem magyar állampolgár személyforgalomban, tranzitáthaladás érdekében Magyarország területére beléphet, ha a belépéskor aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, és az egészségügyi vizsgálat a fertőzés gyanúját nem állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés szerinti célból történő belépés további feltétele, hogy a külföldről érkező nem magyar állampolgár

a) rendelkezzen a schengeni határellenőrzési kódexben előírt beutazási feltételekkel,

b) hitelt érdemlően igazolja az utazásának célját és utazása célországát, valamint

c) célországba történő beutazása és ennek érdekében a tervezett utazás útvonalán fekvő, Magyarországgal szomszédos államba történő belépése biztosított.

(3) Az (1) bekezdés szerint beléptetett, külföldről érkező nem magyar állampolgár a Magyarország területén történő áthaladás során csak az (5) bekezdés szerint meghatározott útvonalon közlekedhet, és – a (4) bekezdés szerinti kivétellel – kizárólag az áthaladáshoz elengedhetetlenül szükséges okból – így különösen egészségügyi vagy műszaki okból –, az (5) bekezdés szerint meghatározott pihenőhelyeken állhat meg, és az (5) bekezdés szerint meghatározott idő – de legfeljebb 24 óra – alatt köteles elhagyni Magyarország területét.

(4) Az (1) bekezdés szerint beléptetett, külföldről érkező nem magyar állampolgár az (5) bekezdés szerint meghatározott pihenőhelyen történő megálláson kívül a meghatározott útvonalon való haladását csak azonnali beavatkozást igénylő műszaki vagy egészségügyi szükséghelyzetben szakíthatja meg, és állhat meg.

(5) Az országos rendőrfőkapitány meghatározza és a rendőrség hivatalos honlapján közzéteszi az átutazó forgalom be- és kilépésére szolgáló közúti határátkelőhelyeket, az átmenő forgalom útvonalát, a pihenőhelyeket és a Magyarország elhagyására rendelkezésre álló időkeretet."

[link]

2020. dec. 5. 11:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm .

A tesom magyar állampolgár, a férje tehát sógorom román (erdélyi magyar)

Ezért is bonyolultabb mert nem tudom akkor melyik állampolgárság számít ha számít..

De vhogy ugy értem h tranzitvonalon kell átmenniük..?

2020. dec. 5. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindig a szigorúbb szempont alapján járnak el.

Tehát ha a külföldire szigorúbb szabályozás van, akkor az vonatkozik mindkeettejükre.

Igen, a belépésnél regisztrálnak titeket, és onnan már bárhol igazoltatnak, fogják tudni, hogy letértetek-e vagy sem az útvonalról.

2020. dec. 5. 12:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó, irtam h tesomékról !

Szeretnék találkozni a tesomékkal amint irtam fennebb is.

Én örűlnék ha láthatnám őket pár orára is akár, azért kérdeztem.

2020. dec. 5. 12:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle képen meg kell mondani, hogy átutazóban vannak. Akkor nem lesz előírás a tesódnak a karantén, a sógorodnak meg a "fordulj vissza".

Egyet tehetsz. Ha megkapják az útvonalat , mellé a pihenőhelyeket, valamelyikhez odamész te.

2020. dec. 5. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:
az útvonal menti pihenőhelyen találkozás a megoldás
2020. dec. 9. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!