A Balaton-felvidék világviszonylatban is szép, érdekes területnek számít?
Nem olyan, hogy mondjuk Ausztráliából kifejezetten a Balaton-felvidékre érdemes lenne utazni. Inkább úgy tudnám elképzelni, hogy bejárja ezt a régiót, ezért elnéz egy-két napra ide is.
Ami Magyarországon világviszonylatban is kiemelkedő, szerintem a történelmi városrészek. Legyen az a Budai Vár, Andrássy út, Esztergom, Szentendre, Pécs, Veszprém, Eger stb.
Én sokat túrázok belföldön is, más országokban is, és összevetve más tájakkal, beleértve az említett Júliai-Alpokat is (voltam pl. Mangarton, Triglavon, Bohinji tónál, Triglav tavaknál, stb., stb.) két hazai tájat tudok mondnai, ami külföldieknek is érdekes lehet, mert nincs Európa szerte rengeteg ugyanilyen, csak nagyobb, látványosabb változatban, mint nálunk (pl. ami nálunk vízesés, az máshol rá se kerül a térképre...). Az egyik a Dunakanyar, a másik a tanúhegyek. Nyilván máshol is vannak vulkáni eredetű tanúhegyek, de a mieinkhez hozzátesz az, hogy egy nagy tónál vannak, ráadásul egy kellemes borvidéknél. Világviszonylatban ez lehet, hogy kevés, de európai szinten a legszebb helyek közé tartozik.
Én szeretem a Balaton-felvidék többi részét is, de az nem számít nagy számnak.
13:
Sorold akkor a környező országok Badacsonyhoz hasonló szépségű és elhelyezkedésű tanúhegyeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!