Mi a véleményetek Pécsről???
Egyáltalán nem életveszélyes :D
Van kisebbség, mint mindenhol máshol is. Vannak olyan részei a városnak, ahol nem kell sötétben, éjjel mászkálni. De ez minden nagyobb városban így van. És ugyanígy volt 20-30 éve is.
Munkalehetőség szempontjából viszont valóban nem a legjobb.
Dehogy életveszélyes. Vannak lepukkantabb városrészek(Meszes) ahol az alacsonyabb néposztályok tagjainak magasabb létszáma miatt nagyobb a bűnözés, de ez nem általános egész pécsre nézve. Mostanában sokan emlegetik egy lapon pécs kertvárosi részét a meszesi városrésszel, de egyáltalán nem komoly a helyzet.
Vidékiként költöztem a NEVKO közelébe és egyáltalán nem olyan veszélyes mint mondjuk egy lepusztult tolna megyei kistérség, hiába szeretik a tüke pécsiek szidni azt a részt.
Én nem tapasztalok ilyet amiről írsz kérdező. Kisebbségiek főleg a város keleti részében vannak. De összességében szerintem nincsenek többen, mint a budapesti átlag.
Az életveszélyességet nem tudom értelmezni. Én nem tapasztaltam még semmi atrocitást. És nem is ismerek olyat akit ért volna ilyen.
Munkalehetőség viszont tényleg nincs sok. Egyetem után 8 évig voltam kénytelen Budapestre ingázni, mert Pécsen ennyi időn keresztül lettem volna munkanélküli, mert senki nem volt hajlandó alkalmazni. Így is mérnöki diplomával, 8 év munkatapasztalattal kevéssel garantált bérminimum fölötti fizetéssel tudtam visszajönni tavaly. Szóval ebből a szempontból nem a legjobb hely, valóban. Vannak kevesen aki jól keresnek, mert jól helyezkedtek. Az ő helyükre bekerülni csak kihalással lehet. Aztán van a többség, aki örül hogy minimálbér körül van munkája.
Szépnek szép a város, az tény. Én itt születtem, egyetem miatt és később munka okán jártam Budapestre. De el nem tudnám képzelni, hogy ott éljem le az életemet. Amint lett lehetőségem hazajöttem.
7-es vagyok. A bányák tönkremenetele nem tegnap volt... Eltelt azóta pár évtized. Az EKF hozott némi pénzt 10 éve. Igazság szerint az ipar hiányzik a városból. Nincsenek nagy cégek, befektetők, amik/akik munkahelyeket teremthetnének. Így valóban csak vegetálás van.
Én Uránvárosban lakom. Ahogy írtam én semmi rendkívülit nem tapasztalok ott. A belvárosba azért nem szeretek bemenni, mert folyton megtalálnak a kéregetők. De soha nem éreztem olyan hogy veszélyben lennék és félnem kellene bármitől vagy bárkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!