Mely magyar városoknak van a legnagyobb/legszebb történelmi városmagja/óvárosa?
Véleményem szerint Magyarországon sajnos nincs annyi sok szép város, mint mondjuk Csehországban vagy Ausztriában, de azért szeretném összegyűjteni a legérdekesebbeket.
Ahogy én tudom, nagyobb egységes, szép óvárossal Győr, Sopron, Kőszeg, Eger és Pécs rendelkezik, de várom a további tippeket. (Budapest nyilván nem játszik ebben a mezőnyben, hiszen összehasonlíthatatlan az ország bármely más városával.)
Kissebb sétálóutcás belváros azért elég sok van (Szombathely, Debrecen, Tihany, sorolhatnám).
És persze Szentendre, ami szerintem mindent visz ilyen téren.
Ausztriában pl. Graz, Leoben, Bad Radkersburg, Rust, Baden, St. Pölten, Waidhofen an der Ybbs, Steyr, Salzburg, Braunau am Inn, Schärding, Freistadt, Hallein, Hall in Tirol, Innsbruck.
Csehországban Karlovy Vary, Český Krumlov, České Budějovice, Brno, Olomouc, Telč, stb.
Hülyeség hogy nincs szép belváros Magyarországon
Sopron, Győr, Kőszeg, Veszprém, Keszthely, Tihany, Székesfehérvár, Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc, Eger, Szombathely és nyilván Budapest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!