Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Top 10 látnivaló az országban ?

Top 10 látnivaló az országban ?

Figyelt kérdés
Szerintetek mi lenne Magyarországon a top 10 látnivaló ha valaki külföldről érkezik és tőletek kérdezné mit érdemes megnézni Magyarországon. Itt gondolok mindenre tehát természeti dolgok ,építészet stb... és tudom , hogy nincsen ilyen hivatalos lista és ezért vagyok kíváncsi a saját véleményetekre

2020. jún. 7. 17:50
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Nagyban függ attól, melyik országból jön, mert aki sivatagból, annak már egy erdős-hegyes táj is elég nagy látványosság, aki meg Skóciából, azt a legszebb váraink se fogják lenyűgözni, míg egy amerikai imádná a várakat, de nekik meg a természeti környezetünk lenne kevésbé nagy dolog, annyira változatos a saját országuk. A most felsoroltakhoz hozzáteszem, hogy idegenvezetőként mit mondanék mellé.

Természet

- Tihany. Egyrészt hangulatos kisváros, másrészt ott a Balaton, ami lehet, hogy más, főleg tengerparti országokból érkezőknek nem nagy flash, de lehet hozzá mesélni, hogy ez maradt nekünk tengernek, lehet mellé személyes élményeket elmondani, stb. Plusz pont, hogy az apátság kapcsán lehet a nyelvemlékekről beszélni.

- Hortobágy, mert eléggé megkerülhetetlen, annyira része a Magyarországról kialakult képnek ez a puszta-romantika. Mellé némi összefoglaló arról, milyen szerepet játszott az irodalomban (Petőfi költészete, stb.)

- Írottkő, egyrészt mert mutassunk valami hegyvidéket is a tó meg a puszta mellé, másrészt a félig a határon lévő kilátó kapcsán a közelmúlt történelméről is sokat lehet beszélni, értem ezalatt az előző rendszert (én még emlékszem, amikor csak az osztrák oldalról lehetett felmenni).

- Barlangfürdő, mert különleges, ilyen máshol nem nagyon van, hogy természetes barlangban fürdő. A körülötte lévő park is szép, és sok más programot is kínál.

Történelem

- Ópusztaszer. A Feszty-körkép egyrészt alkalmat ad a magyarság legkorábbi történelméről beszélni, másrészt sok más látványosságot is kínál az emlékpark.

- Szentendre, skanzen: a magyar népi építészet egy az egyben. Emellett maga a város is hangulatos.

- Valamelyik felújított, berendezett vár, ami bepillantást nyújt a középkor világába is, Füzér vagy Diósgyőr, nem tudom, vannak-e még hasonlók. (Kitérnék a művészettörténészek körében a várfelújítások kapcsán zajló vitákra is...)

Kultúra

- Nemzeti Múzeum. Magyarország történelme egy az egyben.

- Déri Múzeum, egyik kedvencem, nagyon sokszínű, itt mindenki talál valamit, ami érdekli, még egyiptológiai gyűjtemény is van.

- Aquincumi Múzeum, mert izgalmas, hogy az ókori rómaiak történelméhez is közünk van.

Bónusz

Ezeket a fentiekbe nem tudtam besűríteni, de ha van még ideje a látogatónak:

- Kőszeg, a középkori belvárosa kb. a legszebb (fentebb kimaradt, mert hangulatos városból már beírtam Tihanyt meg Szentendrét)

- Hollókő, mint élő skanzen (fentebb kimaradt, mert Ópusztaszeren és Szentendrén több tájegység építészetét vonultatja fel a skanzen)

- Szépművészeti Múzeum (már két múzeumot szerepeltettem, de ez lett volna a harmadik)

- Nyíregyházi Állatkert, a legjobb az országban.

- Szentendre, Retro Design Center. Bevallom, itt még én se voltam, de nagyon megnézem egyszer. Visszatekintés abba a korba, amelyben az ország nagy része a fiatalkorát töltötte, és remekül lehet beszélni ennek kapcsán a közelmúlt történelméről (sok nyugati látogatót kifejezetten ez a szoci kor érdekel, de kevesen lépnek túl azon, hogy „nézzük meg a terrorplázát és mesélj arról, milyen volt rettegni”, az ilyen múzeumok pedig tényleg a mindennapok életét mutatják be, a régi keleti blokk országaiban több hasonlót láttam már). Fentebb nem azért hagytam ki, mert két település is Szentendre miatt szorult ki a top10-ből, csak most jut eszembe :D

2020. jún. 7. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
9%
Egy sem nagyon van nemhogy tiz.
2020. jún. 7. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Az én top 10-es listám.

Ha az ember ide ellátogat, és továbbhalad tényleg megtalálhatja önmagát.

És nem mellesleg megismerheti a világ egy szebb és jobb részét, amelyet a

hétköznapokban nem láthatunk.

1,Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

2,Debreceni Nemzetközi Repülőtér

3,Hegyeshalmi határátkelőhely

4,Jánossomorjai határátkelőhely

5,Sarródi határátkelőhely

6,Fertőrákos határátkelőhely

7,Ágfalvai határátkelőhely

8,Harkai határátkelőhely

9,Kópháza határátkelőhely

10,Sopronkövesd határátkelőhely

2020. jún. 7. 19:44
 4/7 A nagy Levin ***** válasza:
84%

Egyetértek az egyessel, nem mindegy honnan jön és milyen az érdeklődése.

Amiket én javasolnék:

Történelem

Gorsium, ahol bepillantást nyerhet a római kori életbe

Székesfehérvàr, Romkert, ahol jópár magyar királyt megkoronáztak és eltemettek

Magyar Nemzeti Múzeum, ahol megismerheti a magyar történelmet az őskortól a rendszerváltásig

Valamelyik viszonylag eredetiben megmaradt vàr/rom pl. Siklós, vagy Sümeg

Mohácsi emlékpark, ahol nincs túl sok látnivaló, de mesélni sokat lehet róla

Pannonhalmi bencés apátság

Természet

Hortobágy, vagy Kiskunság növény- és àllatvilága

Aggteleki cseppkőbarlang

A Balaton-felvidék vulkanikus képződményei

Valamelyik erdős-hegyes-patakos hely, tulajdonképpen bármelyik hegységben, de én a Bakonyt, vagy a Bükköt javaslom

Fertő-tó, Velencei-tó, Kis-Balaton növény és állatvilága

Kultúra/építészet

Szentendrei skanzen

Parlament

Valamelyik vidéki (értsd nem Budapest) város belvárosa, ebben-építészetileg- nincs nagy különbség, hogy Györ, Köszeg, Veszprém, vagy Székesfehérvár belvárosa. Talán Szeged képez kivételt, ahol sok szép és érdekes épület van.

Esztegomi bazilika

Hollóházi porcelánmúzeum

Váci múmiák

Ezeken kívül még rengeteg szép, érdekes hely van Magyarországon, amit érdemes megnézni.

2020. jún. 7. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Balaton

Kőszegi-hegység

Dunakanyar

Budapest

Orfűi-tavak

Kékes

Hortobágy

Aggtelek

Szalajka-völgy

Tisza-tó

2020. jún. 7. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

-Lillafüred

-Sopron

-Szilvásvárad

-Miskolctapolca: barlangfürdő

-Budapest: a királyi palota, Parlament, Széchenyi fürdő

-Nyíregyháza: vadaspark

-Balaton

-Városlőd: kalandpark

-Ópusztaszer

2020. jún. 8. 09:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

-Visegrád

-Szilvásvárad

-Tata

-Kőszeg

-Vágáshuta

-Tihany

-Lillafüred

-Debrecen

-Esztergom

-Aggtelek

2020. jún. 15. 11:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!