Aki járt mostanában a Prédikálószéken mesélne mennyire megerőltető oda feljutni? Ahogy néztem a túraútvonalakat Dömösről lenne célszerű indulni.
Így hogy meglátogattam a Pilis tetőt a Prédikálószék lenne a következő célpont. Aki járt már mindkettőn adhatna valami összehasonlítási alapot mivel a Pilis tető nem igazán volt megerőltető. Bár az egy tipikusan olyan túra volt nekem ahol a fel és a le út többet ért mint maga a csúcs. :)
Persze tudom sok túra leírás van amelyeket el is olvasok viszont nem árt az új helyekről személyes információk alapján is készülni.
kisgyerekes családok is járnak oda
egyáltalán nem megerőltető
Dömös felől azért jócskán meredekebb, mint a Pilis tető, száraz időben csúszhat, és ha tériszonyos vagy, akkor inkább menj máshova.
Dobogókő felől kb olyan, mint a Pilis tető.
Egész napos túrát is lehet tervezni, Dömös - Rám-szakadék - Dobogókő - Prédikálószék - Dömös útvonalon. Ez még mindig nem egy őrült kemény túra, ha a Pilis-tetó meg se kottyant, szerintem nem okozhat gondot, mi ovis gyerekkel jártuk meg.
Amúgy a kilátás elképesztő, érdemes egyszer látni.
Koszi mindenkinek. Mondjuk ha mar meredekseg. Ilyen teren a Nagy Kevely is erdekesebb volt a Kevely Nyeregtol.
Amug a magassaggal alapvetoen nincs bajom ameddig nem kell kilato tetejere felmenni. :)
Akkor ez lesz a következő.
Egyébként még pár éve a sulival (mondjuk én nem szeretem a kötött programokat de muszáj volt) fel kellett menni a Retyezátban valahova ahova a runtastic 1200m szintkülönbséget írt. Na ahhoz képest ezek az emelkedők amelyekkel itthon találkoztam semmik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!