Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Sokan bukták a BKV havi...

Sokan bukták a BKV havi bérletet és az éves bérlet megtakarítása is elúszott, azoknak akik vettek. Vagy van valami lehetőség a járvány miatt visszaváltani, vagy hosszabbítani?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 19. 20:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A visszaváltható típusú bérleteket természetesen visszaválthatod, azonban ezen túlmenően még nem rendelkeztek semmilyen díjszabásmódosításról. Ez valahol érthető is, hiszen most nem akarják, hogy az emberek tömegesen jelenjenek meg visszaváltandó vagy hosszabbitandó bérleteikkel a kevés nyitva tartó pènztárnál. Én számítok némi kedvezményre, főleg az érvényességi idők kitolása formájában, ugyanakkor azt is látni kell, hogy a BKK költségvetése csúnyán meg fog idén borulni és a főváros bevételei is megcsappantak, szóval kérdéses, hogy anyagilag megoldható lesz-e egy ilyen kedvezmény nyújtása.
2020. ápr. 19. 21:01
 2/13 anonim ***** válasza:
18%
Havi bérlet biztos nem lesz kompenzálva, hisz nem egyik napról a másikra tört ki a járvány, hetekkel előre tudni lehetett, hogy bármikor bekövetkezik, így aki akart nem vett bérletet - én se vettem. Az évest és a januári kezdőnappal váltott negyedévest viszont időarányosan, a vészhelyzet kihirdetésének napjától a végéig vissza kell téríteni, mert akkor még tényleg nem volt előre látható, hogy baj lesz.
2020. ápr. 19. 22:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én negyedévest vettem februárban, majd használtam kb. 3 hétig, utana kerékpárral jártam, majd a vészhelyzet bejelentése óta home office. Nem hallottam róla, hogy vissza lehetett volna váltani. Április végefelé lejár, valószínűleg rosszabbul jartam volna, ha évest veszek, mert az tuti, hogy ha javul is a helyzet 1-2 hónapon belül, utána még jó ideig nem tömegközlekedek, bringázás és autózás lesz.
2020. ápr. 19. 22:20
 4/13 anonim ***** válasza:
Én március elején, ötödike körül vettem meg az egész családnak a bérletet. Egy hétig használtuk. 20e Ft (egy felnőtt, 3 gyerek), biztos vagyok benne, semmilyen visszatérítést nem fognak adni semmilyen bérletre, ezt (is) bebuktuk.
2020. ápr. 20. 07:40
 5/13 anonim ***** válasza:
65%

Azért az éves bérlet az még bőven behozható. Havi bérlet eseten pedig pár ezer Ft-tól van szó. Attól az ember szvsz. bukott már nagyobb pénzeket is az életben. Egyébként nézd onnan hogy mennyit utaztál vele, mennyire hozta be az árát (vonaljegy árával számolva)?

Nekem is még 2 hétig érvényes lett volna a volán bérletem mikor kitört ez a szar járvány, mégsem panaszkodok, mert tudom, hogy addigra már "leutaztam" jegyárakkal számolva.

2020. ápr. 20. 08:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A kedvezményes éves bérlet 42 nap után fordul át bukóba, azaz ennyit utazol a minden hónapban folytatólagosan megváltott havi bérletekhez viszonyítva ingyen. Ezen a héten jön a 42. nap.
2020. ápr. 20. 08:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogják visszaváltani a BKV bérleteket, mert

1.- a BKV járatai most is járnak - tehát nyújtja a szolgáltatást.

2.- ha hiszitek, ha nem, sokan most is járnak dolgozni BKV-val

3.- honnan tudja megítélni a BKV, hogy jársz-e dolgozni a bérlettel vagy Home office-ban nyomod?

4.- piacra, boltba, stb most is lehet járni a bérlettel.

2020. ápr. 20. 09:27
 8/13 anonim ***** válasza:
47%
Miért? Nem kell bérletet venni? Nem is tudtam. Mondjuk ellenőröket tényleg nem látni :) XD :)
2020. ápr. 20. 09:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is bosszankodtam, mert 3 napig használtam a bérletem, azóta home office-ban vagyok. De igazából ez nem a bkv "hibája", nálunk még aki akart, kb egy hétig bejárhatott az irodába, szóval használhattam volna, ha akarom. Meg ahogy írják előttem, bárhova mehetsz most is, járnak a járatok.
2020. ápr. 20. 09:33
 10/13 A kérdező kommentje:
én két napig használtam egy bérletet! tudni lehetett előre? szerintem ez vis major, nem hiszem hogy elvárható az embertől ekkora előrelátás, főleg a kijárási korlátozások dátumának eldöntése, és különféle munkahelyek elvárásai stb.
2020. ápr. 20. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!