Nyíregyháza még mindig olyan gázos hely?
" alapvetően megyeszékhelyen nem jellemző, hogy ne lenne élhető."
Pedig de! Salgótarján ilyen. Katasztrofális.
Kérdező: én nem hallottam róla ilyet. Barátom ott lakik és bár neki is a szomszéd településen van munkája, de nem említett ilyeneket a várossal kapcsolatban.
Itt élek, szeretem ezt a várost, de sajnos sok szempontból gázos. Méretéhez, lélekszámához képst fejletlen, elmaradott a nála nem sokkal nagyobb (vagy éppen kisebb) városokhoz képest. Fideszes város, így a kulturális élet is konzervatívabb, Fásy-mulató van a rendezvényeken, nem elég nyitott a hangulat, hiányzik a fiatalos, értelmiségi pezsgés. Annál több a fehér terepjárós bunkó, aki a sétálóucába is behajt, az utakon még kijárási korlátozáskor is nagy a forgalom, rossz a levegő, péntek-szombat esténként rallyznak a Kossuth utcán, motorral rajoznak, többször hallani embereket turházni, köpködni az utcán, a szomszédok a folyosóra teregetnek.
Ez van, cserébe nincs nagy zsúfoltság, viszonylag csendes, sok a zöldfelület (sajnos egyre több a térkő a helyükön), van erdő, tó.
Én is itt élek, lassan 20 éve, de pont az ellenkezőjét tapasztalom, mint az utolsó. Az elmúlt 3-4 évben rohamosan megszépült a belváros, rengeteg nívós program van (bár a Vidor sajnos lefelé meg színvonalban).
A Bujtosi játszótér szenzációs lett, de számtalan bicikliút is épült, a múzeumban egyre több szenzációs kiállítás tekinthető meg.
Sokáig sorolhatnám, én egyáltalán nem tartom "gázosnak"
A kisebbségről meg annyit, hogy ha tudod, melyik városrészbe ne menj, akkor nem is fogsz velük találkozni. De úgy vélem, ez minden megyeszékhelyen íratlan törvény. Különben nálunk két ily rész VOLT, mert a Törzs utcán átköltöztették a Guszevban. Így már "csak" a Guszev maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!