Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Szlovákiából Magyarországra...

Szlovákiából Magyarországra történő költözés esetén, mi történik?

Figyelt kérdés
Mivel Szlovakián megszűnik a lakcímem, ezáltal a személyi igazolványt is köteles vagyok leadni, ha jól tudom ezzel az állampolgárságom is megszűnik. Magyarországon úgy tudom öt év után igenyelhetem az állampolgárságot. Ez alatt az öt év alatt hová tartozom? Személyi igazolványt igényelhetek amint Magyarországra költözöm?
2020. febr. 5. 21:10
 1/2 anonim ***** válasza:
70%

Borzasztó, hogy mennyire nem sikerült még mindig tájékoztatni az embereket arról, mire is jó nekik ez az EU. Brüsszel ezt akarja meg azt akarja, blablabla. Ez átmegy. Az meg nem, hogy komolyabb korlátozások nélkül költözhetsz egyik tagállamból a másikba.

Természetesen nem szűnik meg a szlovák állampolgárságod, ha Magyarországra költözöl. De ha magyar állampolgárságot akarsz, határon túli magyaroknak igen könnyen adják, nem kell éveket várni rá.

2020. febr. 5. 21:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan előttem is leírták: nem szűnik meg a szlovák állampolgárságod.

Magyar állampolgárságot egyszerűen és akár már most is igényelhetsz, ha magyar nemzetiségű vagy. Magyarországi származásod adott, hiszen Szlovákia nemrég Magyarországhoz tartozott.

[link]

[link]

2020. febr. 6. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!