A Gellért Fürdő és Rudas Fürdő könnyen megközelíthető?
A Gellért Fürdő oldalán találtam infót, hogy hogy lehet megközelíteni de ha jól értelmezem amit a neten a Nyugatiról olvastam, azok a villamosok/buszok nem járnak arra, amikkel a fürdő megközelíthető.
Mennyi idő ezekbe a fürdőkbe eljutni? Valaki indult már a Nyugati pályaudvar közeléből? Ha a Nyugatitól nem lehet eljutni, akkor honnan a legegyszerűbb, ami közel van a Nyugatihoz?
Nem utazok még, csak gondolkodtam, hogy egyszer szívesen elmennék és kíváncsi vagyok.
Mindkettő könnyen megközelíthető a Nyugatiból, még ha nem is átszállás nélkül.
Gellért fürdő: utazz az M3 metróval (vagy hétvégén M3 busszal) a Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest felé a Kálvin térig, majd az M4 metróba Kelenföld felé a Szent Gellért tér-Műegyetem megállóig. Az átszállás ingyenes metrovonalak között.
Vagy ha nem akarsz átszállni, a Kálvin térről kb. 10-12 perc séta a fürdő. A Kálvin térre az M3 metrón és buszon kívül a 9-es busszal (Kőbánya felé) és hétvégén a Podmaniczky utcabol induló 72-es trolival is (Orczy tér fele) eljuthatsz.
További opció a 15, 115 buszok és a City troli, ezek pár sarokra állnak meg a Nyugatitól és a Boráros tér illetve a Fővám ter felé kell utaznod velük, leszállni a Fővám téren kell. Onnan bő 5 perc séta.
Rudas fürdő: M3 metróval, M3 vagy 9-es busszal vagy hétvégén 72-es trolival utazz Nagyvarad tér, Kőbánya-Kispest, Kőbánya ill Orczy tér felé az Astoria vagy Ferenciek tere megállóig. Onnan a 7-es busszal menj Albertfalva felé a Rudas fürdőig.
Itt is opció a séta a Ferenciek terétől, ahogyan a 15 115 City buszok is jók, ezekről a Március 15. téren tudsz leszállni.
További lehetőség a Jászai Mari térről hajózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!