Mindig visszaköszönök. Egyébként csak idősebbeknek köszönök előre. (Nő vagyok)
2019. dec. 8. 10:51
2/12 anonim válasza:
Attól függ - ha valami elhagyatottab helyen vagyok, akkor igen, de pl. a Budakeszi erdőben nem köszöngetek fél percenként a szembejövőknek :-)
2019. dec. 8. 11:00
3/12 anonim válasza:
Csak ha ismerem őket.
2019. dec. 8. 11:28
4/12 anonim válasza:
Igen. A turisták nem egyenlők a kirándulókkal, de ez nem derül ki mindig. A turisták kortól és nemtől, ismeretségtől függetlenül tegeződnek és üdvözlik egymást. Ez telejsen természetes. Régen az emberek általában is köszöntek egymásnak, a nagyvároskban tűnt el ez a szép szokás. Mondjuk ott tényleg érdekes lenne fűnek-fának köszöngetni. Az erdő más, ott én nem veszem zokon, ha valaki nem köszön, de azt igen, ha 30-40-50 évvel fiatalabb nem köszön VISSZA. Én üdvözlöm túl a hatvanom, de a másik egy k*pbe-re sem méltat, azt nem szeretem.
2019. dec. 8. 12:15
5/12 anonim válasza:
Igen, de csak ahol kevesen vannak.
Amikor felkapottabb helyeken (pl. budai-hegyekben) jönnek a "strandpapucsos turisták", azoknak nem szoktam köszönni, mert ha véletlenül köszönök is nekik, akkor sem köszönnek vissza, csak hülyén néznek rám, hogy "na, ez meg mit akar tőlem?". Meg persze fél percenként köszöngetni is fárasztó egy idő után. :)
2019. dec. 8. 12:21
6/12 anonim válasza:
Ha köszönnek visszaköszönök.
2019. dec. 8. 12:29
7/12 anonim válasza:
Nagyobb csoportnak nem kell egyenként köszönni, de a csoportnak lehet. Én úgy szoktam megoldani, hogy hangosan:
– Sziasztok, jó túrázást! Ennyi elég is. Ha hosszú a sor, akkor esetleg megismétlem, vagy feléjük mosolygok, intek stb.
Nem kell harmincszor ismételgetni.
2019. dec. 8. 12:32
8/12 anonim válasza:
A túrázás: sport.
Sporttársak pedig köszöntik egymást.
Az pedig, hogy sporttárs-e, viselkedéséről, öltözetéről lerí.
Ezért sporinak köszönök, ám minden kirándulónak VISSZaköszönök.
2019. dec. 8. 16:30
9/12 anonim válasza:
Ritkábban járt helyeken, ahol tényleg túrázás folyik, szoktunk köszönni és általában minket is köszöntenek. Sajnos mostanában a legtöbb, hétvégén könnyen elérhető túra útvonalon hatalmas a tömeg, értelmetlen a nagy köszöngetés.
2019. dec. 9. 12:13
10/12 anonim válasza:
Általában igen. De ha olyan helyen vagyunk, ahol tömegek járnak, ezek jellemzően itthpn csak a parkolók 500 méteres körzete, ott általában nem, mert azt parknak tekintem, parkban meg nem szokás idegeneknek köszönni. Ja, és külföldön nyilván az adott ország nyelvén, hacsak nem véletlenül magyarokkal futunk össze, akkor magyarul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!