Miota lett a kiskörei viztarozo Tisza- tó?
Figyelt kérdés
Mert ez volt a neve regen!2019. aug. 9. 04:34
1/3 anonim válasza:
1989-ben kapta ezt a nevet. Én sem tudtam, kíváncsiságból rákerestem, mert egyébként érdekes módon iskolai tankönyvekben, atlaszokban a 90-es években még nem szerepelt, hogy Tisza tó, azt gondoltam későbbi az elnevezés, de ezek szerint korábbi.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Vajon miért változtatzák meg?
Miért nem volt jo,tudja valaki?
Mert azt még megertem,hogy a kommunista utcanevecet pl.Münnich Ferenc stb,Vörös hadesereg ut stb megváltoztatták!Meg Leninvárosbol lett Tiszaujváros...!
2019. aug. 9. 11:40
3/3 anonim válasza:
Ha rákeresel, van erről youtube-on egy videó, valami akkori vezetőt kérdeznek a névváltoztatásról, most nem linkelem, mert telefonról kényelmetlen. Az átnevezés mögött az állt, hogy akkor indult el a turisztikai hasznosítása a víztározónak, és ezért adtak neki egy jobban eladható nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!