Mennyi költőpénz kell ma 1 hét Balatoni nyaraláshoz?
Ha étterembe ültök be, akkor egy tál kaját nyugodtan számolj 2500-3000 forinttal. Ha iszol mellé valamit, akkor az +500 forint.
Viszont ez egy alkalom. Ha napi 3 étkezéssel is számolunk és mindig étterembe jártok, akkor ezeket beszorzod. (Pár hete ennyiért ettünk Tihanyban és Füreden az északi parton).
Ha napközben lecsúszik egy lángos, akkor a sima 500 körül van, míg a sajtos tejfölös mondjuk egy ezres. Ha strand, akkor mondjuk 1000-1500 a belépő. Ha mondjuk mentek egy kör sétahajóra is, az 2000-2500 forint (Füreden és Keszthelyen).
Melyik partra mentek, déli vagy az északi? Mert az északi ahogy észrevettem sokkal drágább, azoknak írtam le az árait is fentebb.
Délen például a sajtos-tejfölös lángos csak 600-700, és több az ingyenes szabadstrand is. Vagy étteremben a 30 centis pizza kb 1200 a déli parton, az északin meg inkább 2400.
Javaslom mindig menjetek be egy nagyobb boltba, sokat lehet spórolni ha reggelire csak veszel pár péksütit vagy szendvicsnek valót. Dobd fel a társaságnak, hogy mi lenne ha esténként szalonnát-kolbászt sütnétek kint a szabadban a tűzön. És úgyis penny-ben vagy tesco-ban veszitek meg a hozzávalókat, sokkal olcsóbb minden.
Folyadékra ne költs, étterembe se ha nem muszáj. Vigyél magaddal a táskádban vizet, és kút is sok van, ott után is töltheted.
Én 4 napot voltam itt-ott az északi parton, és talán 15 ezer forintom ment el a kajákra, ettől nem több. És nem, nem éheztem :D
A déli part jóval olcsóbb és családiasabb, én azt jobban kedvelem, hangulatosabb is, olyan retro. De északon nyilván jobban ki van építve, nagyobb a tömeg és több a nagyobb város, ezért nyilván drágább is.
2. köszönöm a vélaszod, igazán hasznos volt
Étteremben is fogunk kajálni, de boltba is fogunk menni úgy beszéltük reggelente. A Déli részre megyünk egyébként :)
A szállás gondolom megvan, mennyibe kerül. Azzal nem tudsz jatszani. Viszont: a boltok szupermarketek ugyanolyan aron vannak, mint máshol.
A strand 1000 ft körüli. Mi oda mindig viszünk péksütit, gyümölcsöt, innit, (1000ft/fő) ha egesz nap ott vagytok, 600ft a lángos ebédre,egy fagyi 300/gombóc. Így egy strandos nappal 3000 forintból megvagy. Vannak kis büfés "kocsmák", mint Füreden a Hatos, a vacsi 2000 forintból megvan+ üdcsi. Szóval nem annyira rossz az ár-érték. Ha 50 ezerből megvan a szállás, kb ugyanennyiből ki lehet jönni egy hétre.
Mi itt élünk a parton, nagyáruházakban vásárolunk, ugyanúgy megyünk hetente strandra, mint egy pesti a dunapartra setálni. Szóval azért nem kellenek milliók :) Jó nyaralást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!