Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért lett ennyire pofátlanul...

Miért lett ennyire pofátlanul drága a Balaton?

Figyelt kérdés

150 ezer forint alatt nem lehet kibérni egy hétre egy apartmant vagy vendégházat, ha enni akarsz akkor 3 ezer alatt nem úszod meg. Vicc az egész a Balaton nem egy tenger hanem egy tó. Sokkal jobb egy tenger mint a Balaton és még az a vicces hogy olcsóbb is. Görögországba kimenni egy hétre nyaralni olcsóbban jön ki mint egy balatoni nyaralás 😂😂😂

Miért van ez?

2019. júl. 27. 16:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Akkor menj tengerpartra. Soha nem értem ezt a fene nagy panaszkodást. Fogom magam és tengerre megyek ha bajom van a Balatonnal, nem itt írok ki kérdést.
2019. júl. 27. 16:43
 2/13 anonim válasza:
40%
Nem a Balaton drága, te vagy csóró!
2019. júl. 27. 16:46
 3/13 A kérdező kommentje:
#1 két napja jöttem haza a görög tengerpartról és nem panaszkodásként írtam ki a kérdést, csak szeretném tudni, hogy mi lehet az oka ennek!
2019. júl. 27. 16:47
 4/13 anonim ***** válasza:
33%
Azért drága mert népszerű, mivel a sok nyelvtudatlan proli nem mer elmenni külföldre mert megerőszakolják őket a migráncsok, meg éhen halnak mert nem beszélik a helyi nyelvet.
2019. júl. 27. 16:55
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

Balaton már a 80-as években is drága volt. Ez köszönhető az akkori nagy német turista áradatnak, akik az ő pénztárcájukhoz mérten Balaton ( a kis magyar tenger ahogy nevezik) nagyon olcsó volt, és ami a lényeges bármit megtehettek, nem volt következménye még a kommunista rendszerben sem. Balatonnak a 80-as, 90-es évek fénykorából származó nyeressége miatt ma is arcátlanul magas árakat kérhetnek, mert míg egy magyarnak még mindig drága, addig egy nyugati országból jött turistának nem az. Tapasztalom. Angliában élek. Tavaly 2 angol család baráttal Balatonon nyaraltunk ( 6 fő) Az angolok szokása (ahogy a magyaroknak is), hogy mindig minden tátszámolnak, hogy otthon ez ennyibe kerül, de itt ennyibe. Az angol árakhoz képest Balaton még mindig bőven feleárban kijön, mint mondjuk egy angliai tengerparti nyaralás. Balaton még midig a külföldi turisták pénzéből él.

AMúgy meg, szerintem nincs ok panaszra a magyaroknak sem, mert mindig zsúfolt, és a magyarok is megengedhetik maguknak.

2019. júl. 27. 17:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Cafeteria, üdülési csekk, hiányzó munkaerő, vendéglátói bérek emelkedése is közre játszik...
2019. júl. 27. 17:18
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Engem csak az bosszant fel, hogy 1 napra nem találni sehol se szállást, mindenhol 3 nap kell legalább. Terveztük, hogy körbetekerjük biciklivel, de 3 nap alatt. Elmegyünk egy darabon, alszunk valahol és megyünk tovább, de sajnos nem találtam olyan szállásokat, ahol ez kivitelezhető.

Az árakkal szerintem nincs gond, bár mindig is drága volt, de valamiből ki kell termelni a profitot, meg a béreket.

2019. júl. 27. 17:43
 8/13 A kérdező kommentje:
# 5,6 köszi a válaszokat és igazatok van nagyon.
2019. júl. 27. 17:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

5osnek teljesen igaza van, én is ezt akartam írni.

7es: anyukám (szálláskiadói) szempontja: az egynapos vendégek után csomó munkája van az ágyneműcserével, takarítással (naponta), ha ket hetig marad valaki, akkor két hétre elfelejtheti..

Nem igazán érti, hogy valaki nem akár huzamosabb ideig egyhelyben maradni, mert pl biciklitúrázik (mint a lánya (én), meg a fia...

2019. júl. 27. 17:52
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

Mihez képest drága?

Nekünk, magyaroknak is sokkal olcsóbb lenne havi 1500 Euro keresettel.

2019. júl. 27. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!