A harom honapos tartozkodas egy adott unios orszagban, egy evre ertendo az unios allampolgarok szamara?
Figyelt kérdés
Tegyuk fel hogy Mo-ra jon Nemetorszagbol egy illeto.Eltolt mondjuk 88 napot majd kis idore viszater Nemetorszagba mondjuk 2 napra.
Aztan ujbol johet Mo-re mindefele egyeb kotelezetseg nelkul?
Probaltam eldontei a kerdest az unios szabalyzat segitsegevel de nem talatam egyertelmunek, vagy nem talatam meg az egyertelmu paszusokat.
#tartózkodás #unios allapolgarok
2019. júl. 24. 15:03
1/5 D. Brasco válasza:
Tekintve hogy union belul nem ellenőriz senki semmit,gyakorlatban addig marad az illető amig akar!hivatalosan 3 honap egy bizonyos helyen valo tartozkodas utan be kellene jelentened magad az adott körzet önkornányzatánál hogy életvitel szerűen ott élsz de ez sem erdekel senkit,foleg nem magyarorszagon
2/5 anonim válasza:
Addig maradsz ameddig akarsz. 90 nap utan csak nehany papirmunka akad.
3/5 A kérdező kommentje:
Es ez akkor is ervenyes ha Sengeni hataron kivulrol jon..ertem ezen mondjuk Bulgaria Horvatorszag? Merty ugye belepeskor lecsekoljak..aztan a kerdes arra vonakozik ha elhagyja rovid idore az orszagot ujra indul a szamolas?
2019. júl. 24. 15:56
4/5 anonim válasza:
Az aru, szemelyek stb. szabad mozgasa, tartozkodasa az EU-hoz kapcsolodik, a Schengen mas.
5/5 A kérdező kommentje:
Ez igaz..csahogy a sengeni ovezetbe lepeskor tenyleg ellenoriznek ...es a kerdes is inkabb erre vonatkozik hogy mi tortenik akkor ha csak par napra megy el Mo-rol ujra kezdodik a szamlalas vagy kotelezo bejelentkeznie.
2019. júl. 24. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!