Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » A harom honapos tartozkodas...

A harom honapos tartozkodas egy adott unios orszagban, egy evre ertendo az unios allampolgarok szamara?

Figyelt kérdés

Tegyuk fel hogy Mo-ra jon Nemetorszagbol egy illeto.Eltolt mondjuk 88 napot majd kis idore viszater Nemetorszagba mondjuk 2 napra.

Aztan ujbol johet Mo-re mindefele egyeb kotelezetseg nelkul?

Probaltam eldontei a kerdest az unios szabalyzat segitsegevel de nem talatam egyertelmunek, vagy nem talatam meg az egyertelmu paszusokat.

#tartózkodás #unios allapolgarok
2019. júl. 24. 15:03
 1/5 D. Brasco ***** válasza:
100%
Tekintve hogy union belul nem ellenőriz senki semmit,gyakorlatban addig marad az illető amig akar!hivatalosan 3 honap egy bizonyos helyen valo tartozkodas utan be kellene jelentened magad az adott körzet önkornányzatánál hogy életvitel szerűen ott élsz de ez sem erdekel senkit,foleg nem magyarorszagon
2019. júl. 24. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Addig maradsz ameddig akarsz. 90 nap utan csak nehany papirmunka akad.
2019. júl. 24. 15:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Es ez akkor is ervenyes ha Sengeni hataron kivulrol jon..ertem ezen mondjuk Bulgaria Horvatorszag? Merty ugye belepeskor lecsekoljak..aztan a kerdes arra vonakozik ha elhagyja rovid idore az orszagot ujra indul a szamolas?
2019. júl. 24. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az aru, szemelyek stb. szabad mozgasa, tartozkodasa az EU-hoz kapcsolodik, a Schengen mas.
2019. júl. 24. 15:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez igaz..csahogy a sengeni ovezetbe lepeskor tenyleg ellenoriznek ...es a kerdes is inkabb erre vonatkozik hogy mi tortenik akkor ha csak par napra megy el Mo-rol ujra kezdodik a szamlalas vagy kotelezo bejelentkeznie.
2019. júl. 24. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!