Kezdőoldal » Utazás » Európa » Erdélyi oszt. Kiránduláson...

Erdélyi oszt. Kiránduláson nekem támadt egy román. Helyesen cselekedtem, vagy bajban vagyok?

Figyelt kérdés
Osztálykirándulás volt, utolsó nap. Éppen fagyit ettem egy barátommal, amikor nekem támadt egy román fickó. Orrbavágott, és vérzett az orrom. Arrébb löktem, és a "hasitasimból" elővettem a pillangókésemet, amit egy ottani vásárban szereztem. Nem szerettem volna alkalmazni, csak tudtára adni, hogy fegyverem van. Utána eliszkolt. Ezért kaphatok valami bírságot, vagy börtönt?

2019. júl. 22. 10:14
 1/8 anonim válasza:
88%
Gondolod hogy feljelent a támadód, amiért nem hagytad magad megverni?
2019. júl. 22. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy jelent fel. Jól tetted, hogy elővetted. Máskor egy paprika-sprayt magadnál tarthatnál hasonló esetekre. Vagy egy kis küzdősport tudást.
2019. júl. 22. 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Mivel Románia területén történt az eset, ezért a román jogot kéne ismerni a pontos megítéléshez. A józan ész és a magyar jog alapján viszont aligha lehetne téged hibáztatni bármiért is. Egyrészt személyi sérülést nem okoztál egyáltalán. Másrészt ha okoztál is volna, a jogos védelem kapcsán a Btk.-ból már jó ideje kikerült az a kitétel, hogy csak az arányos ellencsapás a megengedett (magyarul ha ő megütött, régen te is csak puszta kézzel mehettél ellene, késsel nem). A leírásod alapján akár a kés aktív használata is indokolt lehetett volna "ijedtségből vagy menthető felindulásból", hiszen egy idegen támadt rád hirtelen, plusz vérzett az orrod.
2019. júl. 22. 11:11
 4/8 anonim ***** válasza:
33%
Szóval úgy történt, hogy a román visszaütött, mert kötekedtem. Aztán még a késemmel is villogtam. Ez két súlyos bűncselekmény. Szerintetek elég egy osztálykirándulásra ennyi? Kaphatok igazgatói dicséretet?
2019. júl. 22. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

#2 válaszoló vagyok.

Azért a #3 válaszoló nem teljesen írt valós dolgokat, de részben egyetértek vele.

Én úgy tudom, hogy 8 cm pengehosszúság felett nem viselhetsz kést közterületen. És a hasitasiban való hordás az már viselésnek számít, mivel elég gyorsan elő tudtad venni. (szállítani ettől még lehet).

Gondolom több volt, mint 8 cm.

És továbbá úgy tudom, hogy rugós bicskát, pillangókést eleve nem vihetsz közterületre viselve. Ugyanis ez is szabálysértésnek minősül.

De magam részéről úgy vagyok vele, hogy inkább egy kis bírság, minthogy kiraboljanak, megkéseljenek, stb.

2019. júl. 22. 11:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Negyedik: Sétáltunk Kolozsvár főutcáján, estefele. Nem mi kezdtük, amikor már odaértünk üvöltözött, hogy "F*ck magyarország" és társai. Ő kötekedett velünk, és ő támadott engem.
2019. júl. 22. 13:20
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Remelem, hogy feljelent
2019. júl. 22. 22:11
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
11 evet eltem Kolozsvaron, az utolso evekben kicsit kevesbe, de azelott rengeteg estet/ejszakat toltottunk kozponti reszen, a legdurvabb az volt, hogy egy srac random ramkiabalt, mert nagyon szet volt csuszva es ugy gondolta ez vicces (nem akarmilyen etnikai ok miatt, hanem mert en jottem szembe). Ezutan josz te es csak azert mert ott vagy, egy random roman orrbavag egy gyereket es angolul szidja Magyarorszagot. Bocsi, de ugy tunik sokminden hianyzik a tortenetbol, ha egyaltalan van barmilyen igazsag alapja. :)
2019. júl. 22. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!