Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ment úgy valaki ki külföldre...

Ment úgy valaki ki külföldre nyaralni, hogy majdhogynem nem tud semmilyen nyelven, max pár szót?

Figyelt kérdés
Sikerült megértetnie magát normálisan?
2010. júl. 11. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
szüleim így járnak, soha nem volt még gondjuk. Persze a hónuk alatt van egy angol-magyar magyar-angol meg egy adott ország nyelve-magyar szótár
2010. júl. 11. 13:07
 2/5 anonim válasza:
100%
Vannak már jó kis könyvek, amelyek témakörönként tartalmaznak szavakat kifejezések, konkrét mondatokat! Érdemes beszerezni!
2010. júl. 11. 13:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
ha kimegyek Görögországba azért nem tanulok meg görögül
2010. júl. 11. 14:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
en szuleim is igy jarnak nyaralni, nem nagyon beszelnek idegen nyelveket, csak szlovakot egy kicsit, meg par angol szot, de mindenutt megertetik magukat. Vagy csoportosan mennek, baratokkal, vagy velunk, a gyerekeikkel:-) volt ahol a google fordito programjaval "beszelgettek". ez mondjuk szallodaban jo csak inkabb...
2010. júl. 14. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, mi úgy járunk nyaralni. Szerbiaiak vagyunk, tehát ha Horvátországba, vagy Montenegróba megyünk, akkor nincs gond egyáltalán, mivel beszéljük a nyelvet. Tavaly Görögországban voltunk nyaralni, én nagyon paráztam, hogy milyen lesz, mivel nem beszélünk sem angolul, sem németül, de végül is sikerült mindig megértetnünk magunkat. [kézzel-lábbal mutogatás, pár szó angolul, pár szó németül, pár szó magyarul, pár szó szerbül...:) ] Nem volt soha semmi gond.

Idén Spanyolországba megyünk, már egyáltalán nem félek, hogy mi lesz, valahogy majd boldogulunk ott is, úgy, mint Görögországban.

A szüleim egyébként 50 és 52 évesek, és mikor még ők jártak általános suliban, akkor felénk még csak az oroszt tanulták idegen nyelvként, és ők ugye azt nem tanulták meg. Ez a német, angol nyelvtanulás csak később jött be. Én pedig tizenéves kamasz vagyok, ugye 7 éve tanulok angolul, 3 éve németül, ezért pár szót eltudok már makogni mindkét nyelven, és nagyon remélem, hogy 3-4 éven belül már alapszinten beszélgetni is tudok majd. :)

2011. ápr. 8. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!