Ment úgy valaki ki külföldre nyaralni, hogy majdhogynem nem tud semmilyen nyelven, max pár szót?
Igen, mi úgy járunk nyaralni. Szerbiaiak vagyunk, tehát ha Horvátországba, vagy Montenegróba megyünk, akkor nincs gond egyáltalán, mivel beszéljük a nyelvet. Tavaly Görögországban voltunk nyaralni, én nagyon paráztam, hogy milyen lesz, mivel nem beszélünk sem angolul, sem németül, de végül is sikerült mindig megértetnünk magunkat. [kézzel-lábbal mutogatás, pár szó angolul, pár szó németül, pár szó magyarul, pár szó szerbül...:) ] Nem volt soha semmi gond.
Idén Spanyolországba megyünk, már egyáltalán nem félek, hogy mi lesz, valahogy majd boldogulunk ott is, úgy, mint Görögországban.
A szüleim egyébként 50 és 52 évesek, és mikor még ők jártak általános suliban, akkor felénk még csak az oroszt tanulták idegen nyelvként, és ők ugye azt nem tanulták meg. Ez a német, angol nyelvtanulás csak később jött be. Én pedig tizenéves kamasz vagyok, ugye 7 éve tanulok angolul, 3 éve németül, ezért pár szót eltudok már makogni mindkét nyelven, és nagyon remélem, hogy 3-4 éven belül már alapszinten beszélgetni is tudok majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!