Bécsbe utazni? Jó ötlet nekem?
22 éves vagyok. Nagyon messzi helyekre nem utaztam egyedül, egyetlen egyszer Franciaországba repülővel.
Bár az egyetemem (Debrecen) és a lakhelyem között utaztam de az nem egy nagyon nagy távolság.
Ha mondjuk el akarok menni vonattal Bécsbe, az nekem mennyire ajánlatos? Most ez hülyén hangzik de ha amúgy nem vagyok egy nagyon tapasztalt egyedül utazó, akkor bevállalható Bécs vonattal?
És amúgy Bécsben a vasútállomás mennyire van a központban?
Mennyire drága Bécsben a tömegközlekedés?
Mit érdemes megnézni?
És ha itt lefoglalok egy szállást, akkor mennyire megbízható ez neten keresztül?
Magyarországi szállodában valamiért jobban megbízok.
Erre a vonatra gondoltam mivel kocsival nem tudnék menni, nem tudok vezetni és nem nagyon van más vonat Debrecenből.
Bécsben a Főpályaudvar (Haupbahnhof) a központban van. Südtiroler Platz - Haupbahnhof metróállomáson Leopoldau végállomás felé felszállva 2-3-4 megálló belváros, a Karlsplatz, Stephansplatz, Swedenplatz megállók ebben a sorrendben.
Egy vonaljegy 2.40 EUR, napijegy 8.00 EUR.
17 EUR-ért lehet venni 24 órás Vienna Card-ot, amivel a tömegközlekedésen kívül sok múzeumba ingyen tudsz bemenni vagy kedvezményt kapsz.
Szerintem vágj bele, egyszer csak gyakorlatot kell szerezni :-) De ha nagyon félsz, először csatlakozz szervezett városnéző utakhoz, aztán már lesz tapasztalatod, könnyebb lesz egyedül boldogulni. Azon felül szerintem társaságban jobb utazni, mint egyedül.
A netes szállásfoglalás teljesen megbízható, lehetnek fennakadások, de nagyon ritkák. Inkább olyan országokban, ahol egyébként is mindent nagyon lazán (mondhatni trehányul) kezelnek.
Azért nem árt, ha tudsz kicsit németül, vagy angolul. Különben nem tudsz eligazodni.
Bécs ugyanolyan nagyváros, mint más. Ugyanúgy ki vannak írva irányok helyek stb.
Azonban ha fogalmad sincs, mit érdemes megnézni Bécsben (bárhol) ne utazz. Minek. Itthon tájékozódj, döntsd el, mi érdekel, tervezd meg, aszerint keress szállást. Inkább a külvárosban, mert a közlekedéssel együtt is sokkal olcsóbb (igaz, több idő). De ha semmit sem tudsz a célhelyről, akkor minden időd a tájékozódásra megy és mégse találsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!