Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba megyünk nyaraln...

Horvátországba megyünk nyaralni és kártyával kell fizetni kunában. Itthon ráteszem ft ba az ott majd átvált?

Figyelt kérdés
2019. jún. 29. 09:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Gond nélkül fizethetsz vele, ha kunában adják meg a lvonandó összeget, akkor is működik a kártyás fizetés. Az értesítéseket valószínűleg forintban kapod majd, legalábbis én mindig így járok, mert a bank forintban nézi a levonásokat, és így kicsit néha nehéz követni.
2019. jún. 29. 09:55
 2/6 anonim ***** válasza:
A kártyáról forintban vonják le, az aktuális banki vételi árfolyamon számolják ki az összeget.
2019. júl. 1. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Szinte mindenhol használhatod a bankkártyát, kivéve kompátkelésnél!

Ott kizárólag kunában, készpénzben lehet fizetni!

Mi megszívtuk. Zuhogó esőben kellett pénzváltót keresnünk.

2019. júl. 6. 13:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Banki árfolyamon, tehát a sima pénzváltók árfolyamához képest drágábban váltasz a kártyával való fizetésnél.

Érdemes készpénzt is vinni!

2019. júl. 7. 07:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, utolsó, nekem a CIB mintha mindig JOBB árfolyamon váltaná a kártyás vásárlásokat, mintha a sarkon venném a valutát, vagy akár egy bankban. Soha nem éreztem úgy, hogy de kár volt kártyát használni külföldön.
2019. júl. 7. 16:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Erősen banktól is függ a váltási árfolyam. Általában megéri kártyával fizetni, mert a jobb deviza árfolyamon számolnak, de pl. Erste bankos kártyával nem igazán éri meg, mert ugyanazon az árfolyamon számol, mint ha pénzt váltanál, és eleve rossz az árfolyama.
2019. júl. 8. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!