Kezdőoldal » Utazás » Európa » Megéri egy napra elmenni...

Megéri egy napra elmenni Velencébe?

Figyelt kérdés

Horvátországban nyaralunk, a szállástól 3,5 órára van Velence. Felvetődött, hogy utolsó nap elmegyünk oda, aztán valahol Velence és Magyarország között alszunk.(az árak miatt)

Megéri egy napra, (ami inkább 5-6 óra) elmenni oda vagy túl sok mindent lehetne megnézni? (legközelebb jövő nyáron lesz opció)

2019. jún. 27. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Velence csodaszép, szerintem a pár órás városnézést is megéri, de lsd alább:

"Nyáron nagy hőség, rengeteg turista, szúnyog és légy keseríti meg a Velence csodáit felfedezni kívánok életét. De persze, akinek csak nyáron van lehetősége idelátogatni, emiatt ne hagyja ki! "

3 euró belépti díj

[link]

[link]

2019. jún. 27. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nagyon párás meleg van ott, főleg estefelé. De szerintem megéri 5-6 órára is elugrani oda, ha még nem voltatok ott.
2019. jún. 27. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen elmennék!
2019. jún. 27. 17:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Még csak külföldön se voltunk eddig, sőt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor nyaraltam eddig 25 évesen. :) Mindenképp elmegyünk, köszönjük a tippet!
2019. jún. 27. 18:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, megéri. Mindenképpen. Mivel nem lesz sok időtök, érdemes bemenni Velencében a parkolóházba. Több is van belőlük, a legolcsóbb az önkormányzati parkoló, az Autorimessa Comunale a Piazzale Roma-n. Ez 26 EUR egy napra, és nem lehet rövidebb időt fizetni. Megállhatnátok Mestre-ben is, és busszal vagy vonattal lehetne bemenni Velencébe, ahol a parkolás kb 2 EUR óránként, és 3 EUR/fő a vonatjegy oda-vissza. 4 főre számolva már kb ugyanannyiba kerül, mint benn parkolni.

Velencét kényelmesen be lehet járni gyalog. Kényelmesen gyalogolva, nézelődve kb 1 óra alatt lehet a Szent Márk térre érni a Piazzale Roma-tól. Ha az ember siet, ugyanez félóra. Mehettek vaporetto-val is (a tömegközlekedést bonyolító kis hajó), ami elég gyakran jár.

A Szent Márk bazilika kötelező látnivaló. Állandóan van sor, de viszonylag gyorsan halad. Semmilyen táskát nem lehet bevinni, le kell tenni egy ingyenes értékmegőrzőbe.

Hölgyeknek a vállat fedő felső, és legalább térdig érő szoknya vagy nadrág kötelező. Ha nincs, akkor lehet kendőt venni a bejáratnál.

5-6 óra alatt nyilván nem lehet mindent megnézni, bár a legfőbb látnivaló maga a város. A legfontosabb kívülről megnézhető látnivalókat ennyi idő alatt is végig lehet rohanni pl. Rialto híd, Ca d'Oro, Sóhajok hídja, Szent Márk tér és környéke, stb.

Velencéből én egyben haza szoktam vezetni. Szlovénián keresztül kb. 8 óra Budapestig, 2-3 megállással és kávéval a benzinkútaknál. Éjszaka kisebb a forgalom, jobban lehet haladni.

2019. jún. 27. 19:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet! Őszintén szólva semmit se tudok Velencéről, úgyhogy még utána kell néznem, mit érdemes megnézni, de legalább kaptam most támpontot. A hazavezetés nem opció, nincs akkora tapasztalatom, hogy ekkora utat bevállaljak egyben, eddig 3 órát vezettem max. egyhuzamban. (a horvát tengerpartra való vezetés is nagy ugrás lesz hirtelen).
2019. jún. 28. 07:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindent nem lehet megnézni ennyi idő alatt, de érdemes így is odamenni. Én is voltam már kétszer pár napra, de harmadszor is arra kerültünk egy pár órás sétára. Már az is egy élmény, hogy Velencében eszel egy pizzát, meg egy fagyit. A Velencébe vezető hídon nem autóztunk át, busszal mentünk, egy nagy parkoló van ott, erre a célra.
2019. jún. 30. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!