Kezdőoldal » Utazás » Európa » Görögországban elfogadják a...

Görögországban elfogadják a magyar diákigazolványomat?

Figyelt kérdés
Például vonaton, múzeumokban,bicikli bérlésnél igénybe tudom-e venni a diákkedvezményeket Görögországban?

2019. jún. 23. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Ki kell váltani a nemzetközi diákigazolványt. Azt elfogadják, a magyart nem.
2019. jún. 23. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
Cuki vagy.
2019. jún. 23. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja: ISIC nemzetközi diákigazolványt kell igényelni, állításuk szerint 133 országban, 42 ezer elfogadóhelyen használhatod. A kártyának van valamennyi díja, 2 éve néztem én is, de nem volt sok, 1-2 ezer forint ha jól emlékszem.
2019. jún. 23. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon le vagytok maradva, az új, kártya formájú diákigazolvány az egész EU-ban érvényes, mi rendszeresen használjuk. ISIC akkor kell, ha EU-n kívülre utaztok, de Görögország még EU tag...
2019. jún. 23. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolsó jól mondja. Én egész EU-ban használtam a régi és az újformátumot is, mindig kaptam diákjegyet, diákkedezményeket.

(Sőt, hozzáteszem, hogy az új formátumon van egy olyan rész is, hogy "érvényesíthetőség éve: xxxx) azaz maga a kártyának is van lejárata. És ez a dátum miatt külföldön 90%-ban akkor is elfogadják, ha amúgy nem vagy már diák. Nem nézik a matricát rajta, mert azt sem tudják, mi az.)

2019. jún. 23. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyan 6 éve, de akkor elfogadtak a magyar diákot Görögországban
2019. jún. 24. 12:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Elfogadják. Sőt a görögök sokszor azt is elfogadják, ha csak bemondod hogy diák vagy.
2019. jún. 24. 15:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
2019. jún. 25. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!